|
|
Konu Araçları |
çörekpasta, hamur, işleri, parmak, tarifleri |
Parmak Çörek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Çörek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriParmak Çörek 1 adet yumurta beyazı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Yeteri kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Yumurta beyazı, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır Üzerine diğer malzemeler eklenir Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Yarım saat kadar dinlendirilir Sonra ceviz kadar parçalar alınır 4 parmak eninde çubuk yapılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|