Parmak Çörek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Çörek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Parmak Çörek

1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Yumurta beyazı, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır Üzerine diğer malzemeler eklenir Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Yarım saat kadar dinlendirilir Sonra ceviz kadar parçalar alınır 4 parmak eninde çubuk yapılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.