Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYastık Kek Malzemeler:- 300gr dondurulmuş kırmızı meyve (mine: sadece bögürtlen) - 250gr tereyağ - 220gr şeker - 4 yumurta - 340gr un - 100gr beyaz çikolata ( mine: 150gr yoğurt) - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - arzu edilirse limon kabugu rendesi Hazırlanışı: 1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin Fırını 180° C’ye ısıtın 2- Yağı mikserle iyice çırpın Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın 3- Fırın tepsisini iyice yağlayın Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin İyice karıştırın Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın 30-35 dakika kadar pişirin Kürdan testini mutlaka yapın 4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz 30gr bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz |
Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler -Dondurulmuş kırmızı meyve (bögürtlen) -tereyağ -şeker -4 yumurta -340gr Un -100gr beyaz çikolata (150gr yoğurt) -1 paket vanilya -1 paket kabartma tozu - arzu edilirse limon kabugu rendesi Hazırlanışı: 1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritinFırını 180°C ye ısıtın 2-Yağı mikserle iyice çırpınYavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyinYumurtaları teker teker ekleyerek çırpın Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyinEn son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın 3- Fırın tepsisini iyice yağlayınHamurun 2/3ünü tepsiye sürünKıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırınBöğürtlenleri ezip, püre haline getirinSüzgeçten geçirip kalan hamura ekleyinİyice karıştırınBuzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizinKareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın30-35 dakika kadar pişirinKürdan testini mutlaka yapın 4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz30grbitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|