|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
börek, fındıklıpasta, hamur, işleri, tarifleri, şerbetli |
![]() |
Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriŞerbetli Börek (Fındıklı) 4 adet hazır yufka 200 ml süt 250 gr tereyağı veya margarin 200 gr kırık fındık 50 gr tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbet için: 1 ![]() 1 ![]() Yufkaları dörde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaların dışa sarkan kısımlarını içe katlayın ve ocağı biraz açıp küp küp kesilmiş margarin ya da tereyağ parçalarını kenarlara serpiştirin ![]() ![]() ![]() Böreğin altı kızarınca diğer tarafını spatula veya düz bir kapak yardımı ile çevirin ve pişirmeye devam edin ![]() ![]() Sonra hazırladığınız şerbetin yarısını üzerine gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|