Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme ÖnerileriElmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri Malzemeler: Hamur için: 2,5 su bardağı un 1/2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 11 tatlı kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı buzlu su İç harcı için: 10 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 3 adet elma 1 yemek kaşığı tereyağı isteğe bağlı Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: 1- Soğuk tereyağını, unu, tuzu, şekeri ve buzlu suyu derin bir kaba alın Mikserinizin hamur aparatını takın ve hamurlar topaklanıncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpın 2- Hamur hazır olduğunda elinizle toparlayın 2 parçaya bölerek ayrı ayrı streçleyin ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin 3- Hamur dinlenirken elmaları doyun, ortalarını çıkartın ve ince ince dilimleyin 4- Dilimlediğiniz elmaların üzerine tarçın ve şeker atarak karıştırın 5- Dinlenen ve soğuyan hamuru yarım santim kalınlığında açın (Hamurun kabın içini tamamen kaplayacak genişlikte açılması gerekiyor) hamuru kabın içine döşeyin 6- Kalan hamuru toplayıp tekrar açın 7- İçine hazırladığınız elmalı harcı düzgünce doldurun Yüksek yapın ki üzerini hamur kapladığınızda hamur çökmesin 8- Açtığınız hamuru elmaların üzerine yayın yanlarını açık kalmayacak şekilde kapatın ve elinizle bastırarak kopartın 9- Koparttığınız parçalardan bir rulo yaparak kabın kenarlarını kapatın 10- Yumurta sarısını çırpıp payın üzerine sürün, toz şeker serpin 11- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin (30 dakika kadar) 12- Ilık ya da soğuk servis yapın mutfaksırları |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|