Kolay Üsküp Böreği Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Üsküp Böreği TarifiKolay Üsküp Böreği Tarifi Üsküp Böreği Malzemeler İçi İçin: Taze kabak 2 adet, Soğan 2 adet, Sarımsak 1 diş, Sivribiber 1 adet, Domates 1 adet, Kaşar (rendelenmiş) 50 gr, yumurta sarısı 1 adet, Dere otu az Süt yeteri kadar Tuz az Yumurta 2 adet Un 500 gr Börek yağı 150 gr Yaş maya 15 gr Yapılışı Un elenip, ortası havuz gibi açılır Tuz, 1 yumurta, yağın 50 gramı, 15gr maya, az ılık süt birlikte yoğrulur Hamur hale gelince, üzeri bıçakla çizilip, nemli bez örtülerek 10 dk dinlendirilir Daha sonra çarpı şeklinde açılır, kalan yağ hamurla sarılıp, 10 ar dakika arayla iki tam verdikten sonra ikiye bölünür Yuvarlak 30 cm genişliğinde bir tepsinin altına kenarları sarkacak şekilde döşenir İç harcı konur, üzerine diğer hamur açılıp döşenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 10 dk mayalanması beklenir, orta hararetli fırında 25 dk pişirilir İç harcı: Kabak soyulup, rendelenir, sıkılarak suyu alınır Tencerede az bir yağla soğan, sivri biber, kabak, sarımsak sote edilir 10 dakika piştikten sonra domates ilave edilir, ocaktan alınır Rende kaşar, dereotu, yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|