Cevizli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ve Çikolatalı Pasta TarifiCevizli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi Malzemeler 9 Çorba kaşığı tereyağı 2 Kahve fincanı tozşeker 2 Adet yumurta 1 Çay bardağı ılık süt 1 Su bardağı un 100 gr iri çekilmiş ceviz 100 gr gr bütün ceviz içi Çikolata sosu için : 80 gr bitter çikolata 4 Çorba kaşığı süt kreması 1 Çorba kaşığı granül kahve 4 Çorba kaşığı pudraşekeri Hazırlanışı Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşatın ve tozşekerle macun kıvamına gelene dek karıştırın Sütü ekleyip, yumurtaları teker teker ilave edip tel çırpıcı veya mikserle çırpın Un ve ceviz içlerini ekleyin Hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin Soğuyunca ızgara üzerine alın Çikolatalı sos için ; çikolatayı benmari usulü eritin(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) Süt kreması, granül kahve ve pudraşekerini ilave edip pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırarak pişirin Ateşten alın ve ılınmaya bırakın Hazırladığınız keki iki parçaya bölün İlk kekin üzerine ılık çikolata karışımının yarısını yayın ve ikinci keki üzerine kapatın Üzerine kalan ılık çikolata dökün Bütün olan ceviz içlerini ortadan ikiye bölün Pastanın üzerine yerleştirip, süsleyin Dilimleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|