Bakla Çorbası - Bolu'dan Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla Çorbası - Bolu'dan Yemek TarifleriBAKLA ÇORBASI MALZEME: Taze bakla 250 gr Dereotu Yarım demet Un 2 çorba kaşığı Limon Yarım adet Yumurta 1 adet Kırmızıbiber Yoğurt 1 su bardağı Tuz Tereyağı 2 çorba kaşığı YAPILIŞI: Baklalar ayıklanıp yıkanır Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur Yarım saat sonra süzgeçle süzülür Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konup hafifçe kavrulur Kaseye yumurta, yoğurt ve un konur Çatalla iyice çırpılır Sonra baklaların üzerine ilave edilir Üzerine 10 bardak su konur Karıştırılarak kaynatılır Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır Sonra çorbanın üzerine dökülür Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|