Enginar Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Çorbası-Yemek TarifleriMalzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın 15 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biberi kavurun Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|