Baharatlı Pilav (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Pilav (4 Kişilik)-Yemek TarifleriMALZEMELER 2 Soğan 2 Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Karabiber, Tuz Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi 250 gr Soyulmuş domates 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 200 gr Pirinç 15 Su Bardağı Et Suyu 6 Jumbo Karides Limon Suyu HAZIRLANIŞI Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı soyup ezin Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun Baharatların tümünü tavaya ekleyin Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin 5 dak kısık ateşte pişirin Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak kadar pişirin Ara sıra karıştırın Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın Pilavı karides eşliğinde servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|