Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek TarifleriMalzeme: 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı iri çekilmiş badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı su 2 çay kaşığı pulbiber 1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen 1 demet ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Kaburga malzemesi: 1 5 kg kuzu kaburga (ön kol) Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber Yapilisi: 1 Pirinci yıkayıp süzün Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın 2 Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin Kaburga dolmasını büyük bir ****l süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin ) Buharda 3 saat pişirin 3 Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip Servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|