10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlama - Köy Yemekleri
Soğanlama
250 gr tereyağı, 1 kg kıyma, 2 kg kuru soğan, 1 kg domates, 100 gr , Sivribiber, pulbiberi, maydonoz, kara biber ve birazda salça Tereyağı kuru soğan, kıyma ve sivri biber ateşte öldürülür Sonra domates tuz baharat, maydonoz ilave edilerek iç hızlanır Hamuru: un tuz ve su ilave edilerek nermal yumuşaklıkta hamur haline getirilir Limon büyüklüğünde bezleri alınır Börek tepsisi büyüklüğünde açılır Yukarıda açılan içten alınan bir yemek kaşığı iç açılan yufkanın yanı sıra yayılıp diğer kısmı ile kapatılır Sac üzerinde pişirilir Üzümle yenirse yemeğe tat katar
|
|
|