Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Pilav-Yemek TarifleriYufkalı Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 4 su bardağı pirinç 250 gr margarin 1 adet yufka karabiber tuz HAZIRLANIŞI Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın AFIYET OLSUN! |
Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Pilav-Yemek TarifleriFESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen 2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı 50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz Karabiber FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakınOda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürünTavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürünTavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|