Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl YapılırKarnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 1 küçük karnabahar 1 yumurta 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için) 1 limon Süslemek için; 250 gryoğurt 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağ Pulbiber Hazırlanışı; Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır(Limon karnabaharın kokusunu alması için) Süt, yumurta ve un çırpılır Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır Yoğurt çırpılır Sarımsak rendelenip ilave edilir Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir Karnabaharlar servis tabağına alınır Üstüne yoğurt dökülür Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktükyok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|