İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleriİbrahim Tatlıses 1 Ocak 1952 yılında Şanlıurfa'da doğdu Sanatçının çocukluğu hep yokluklarla geçmişti Sesinin güzel olması nedeni ile yöreye has 'Sıla Geceleri"nde hep büyüklerinin yanında türküler okumuştur İbrahim Tatlıses'i yöredeki herkes güzel ve yanık sesi ile tanımıştır Belirli bir zaman sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmeye karar verir İstanbul'a gelen Tatlıses ve Ailesi burada bulunan akrabalarını yanına yerleşir ve bir çok işlerde çalışır, leblebi satıcılığı, inşaat demirciliği ustalığı gibi İbrahim Tatlıses bir zaman sonra hayatı boyunca örnek aldığı adam Yılmaz Güney gibi olmaya karar verir Yaklaşık otuz yıl önce inşaatlarda işçilik yapan karayağız bir gencin, hem müzik hem de iş dünyası anlamında tırnaklarıyla kazıya kazıya zirveye tırmanmasının hikayesi… Yedi çocuklu kalabalık ve fakir bir ailenin çocuğuydu Çocuk yaşlarda çalışmaya başladı, yaşamın ağır yükünü omuzladı İnşaatlarda soğuk demir ustalığı yaptı Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasıyla birlikte şöhret yolu açılmış oldu Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahne aldı Sesinin güzelliğini dinleyenler vasıtasıyla şöhreti dilden dile yayıldı Yetmişli yıllarin ortalarına doğru İstanbul'a geçerek orada sahne almaya başladı Şansını denemek isteyen Tatlıses Ailesinin ve çevresinin yardımıyla ilk kasetini çıkarır Bu albüm onu şöhrete ulaştıracak olan kapıları ardına kadar açmıştır "Ayağında Kundura" ile müzik dünyasına bomba gibi düşer 1977 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı kırkbeşlik plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle Türkiye'nin gelecekteki müzik hayatında sarsılmaz bir yere sahip oldu İbrahim Tatlıses çıkardığı kasetten sonra sinemayada el atar Sanatçı yaptığı her işte başarılı olmanın sırrını öğrenmişti Ve artık ne yapsa başarılı oluyordu Halkın bitanecik İbo'su olmuştu Her kaseti satış rekoru kırıyordu Filimleri en çok izlenen filmler arasında yer alıyordu Seksenli yıllarda tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri onunla tanıştı Yunanistan'dan Suudi Arabistan'a, Almanya'dan Afganistan'a çok geniş bir coğrafyada, milyonlarca hayran edindi Kasetleri ve posterleri bazı ülkelerde milyonlarca satarken yurtiçinde ve yurtdışında sayısız ödülün sahibi oldu Seksenli yıllarda çıkardığı "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümlerinin satışı milyonları aştı 80'li yıllar İbrahim Tatlıses'in yılları olmuştu Sanatçı 90'lı yıllarda olgunluk devrine girmiştir Artık sarsılmayacak kale olmuştur Türkülerden Arabesk'e geçmiştir90'lı yıllar aynı zamanda Tatlıses için ticaretin başlamış olduğu yıllar olmuştu Tatlıses Turizm, Tatlıses Lahmacunculuk, Tatlıses Otelleri gibi birçok şirket kuran sanatçı şarkıcılığından kalan zamanlarda bunlarla uğraşmayı tercih ediyordu İbrahim Tatlıses, 1991 yılında müzik sektörünün kurumsallaşmasında ilk adımı atan Raks Müzik'le anlaştı Ve ertesi yıl "Ah Keşkem" adlı albümüyle çıktı hayranlarının karşısına Uğur Bayar ve Mustafa Özhan ikilisinin müzik yönetmenliğini yaptığı albüm, söz ve müziği kendisine ait "Ah Keşkem"le çıkış yaptı "İki Gözüm İki Çeşme" ve "Yar Diline" gibi popüler parçaların yanı sıra kendisine ait eserleri yorumladı 1993 yılında çıkardığı albüm ise "Mega Aşk" adını taşıdı Mustafa Özden'in yönetmenliğini ve aranjörlüğünü yaptığı albümde Selami Şahin'e ait "Seni Sevmediğim Yalan", "Akşamdan Akşama", "İçem Diyorum", "Bu Nasıl Güzel"; Yusuf Hayaloğlu'na ait "Dağlarda Kar Olsaydım"; Ali Gencebay'a ait "Çakmak Çakmağa Geldik"; Arif Sağ'a ait "Kötü Kader"; Hasan Kaplan'a ait "Yürüyorum Dikenlerin Üstünde"; Mehmet Arslan'a ait "Ben Ne İnsanlar Gördüm" ve kendisine ait "Mega Aşk", "Sen Sen", "Derya" adlı onüç parça yorumladı 1994 tarihini taşiyan "Haydi Söyle" albümü Burhan Bayar, Arif Sağ, Özkan Turgay ve Zafer Dalgıç'tan oluşan uzman bir kadro eşliğinde hazırlandı "Haydi Söyle", "Nankör Kedi", "Saza Niye Gelmedin", "Tombul Tombul" gibi parçalar büyük beğeni kazanırken, Tatlıses köklerini de unutmayarak "Maraş Maraş" adlı derlemesini seslendirdiği Kazancı Bedih'i de müzikseverlere tanıtmış oldu İbrahim Tatlıses, adıyla birlikte anılan ve eski kırkbeşliklerde kalan ünlü parçalarını, 1995 yılında "Klasikleri" adını taşıyan albümde biraraya getirdi Günümüz teknolojisinden yararlanılarak alt yapısı hazırlanan albümde, eski parçalarını yeniden seslendirerek hem yeni kuşağın eski Tatlıses'i tanımalarını hem de hayranlarının piyasada kaydı olmayan bu şarkıları arşivlerine katmalarını sağladı "Ben De İsterem" adını taşıyan 1996 tarihli albümüyle yeni bir satış rekoruna imza attı Sendur Güzelel'in yönetmenliğini, Osman İşmen'in aranjörlüğünü yaptığı çalışmada yer alan "Fırat" türküsüyle uzun süre listelerde kaldı "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar" gibi popüler parçaları kendisine has üslubuyla yorumlayarak 1996 ve 1997 yılında sayısız ödülün sahibi oldu Hızını kesmeyerek ertesi yıl "At Gitsin" albümünü piyasaya sürdü Albüme adını veren parça başta olmak üzere tüm parçaları yine Türk halkının diline dolandı Tatlıses, bu albümde pop müziğin ünlü isimlerine ait parçaları da seslendirdi Kayahan'ın "Odalarda Işiksizım", Sezen Aksu'nun "Erkekler" ve Yıldız Tilbe'nin "Anam" adlı parçalarını yorumladı "Bi Tanem", "Güneş Doğmuyor" ve "Ağlıyorum Kahrımdan" adlı parçalarını seslendirdiği yeni bir yeteneği, Cengiz İmren'i müzikseverlere tanıttı İbrahim Tatlıses, seksenli ve doksanlı yıllar boyunca çevirdiği sinema filmleriyle de çok yönlü bir sanatçı olduğunu kanıtladı Sinemanın baştan sona her alanında yeteneklerini sergiledi Talk show programları hazırladı, çeşitli sanatçıların video klip yönetmenliğini yaptı Tatlıses, bugün, yalnız sanatçı kişiliğiyle değil, yanında çalıştırdığı İkibin kişiyle ve hâlâ insanlara iş alanlari açan başarılı işadami kimliğiyle de Türkiye'nin sayılı isimleri arasinda yer alıyor Yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, besteci ve yorumcu İbrahim Tatlıses'in sahip olduğu şirketler grubu; gıda, film, prodüksüyon, turizm, havacılık ve yayıncılık dallarında faaliyetlerini sürdürüyor Sanatçının Şanlıurfa'dan bulunan eşinden 1 erkek ve 2 kız, sinema sanatcısı Perihan Savaş'tan bir kız ve şu an hayatını paylaştığı Derya Tuna'dan ise 1 erkek çocuğuna sahiptir Sanatçı hayatı boyunca inandığı şeyler uğruna savaş vermiş ven bunları başarmıştı Bu kadar ünlü olmanın tek sebebi bu olsa gerek |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriYetim Cemo - İbrahim Tatlıses hele bakın şu sefile hele bakın şu sefile hele bakın şu yetime hele bakın şu garibe dertli cemo yetim cemo aş bile yok kursağında e tunç elidir sefil cemo kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o bedeni var başı yoktur bedeni var başı yoktur koca yurtta eşi yoktur barınmaya yeri yoktur dertli cemo yetim cemo aş bile yok kursağında e tunç elidir sefil cemo kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o çalıp yese hırsız olur çalıp yese hırsız olur çok harcasa arsız olur koca yurtta yurtsuz olur dertli cemo yetim cemo aş bile yok kursağında e tunç elidir yetim cemo kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o kimsesiz o garip cemo kimsesiz o |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriYok Yok - İbrahim Tatlıses ağaç idim dal ettiler ipek idim şal ettiler altın idim kul etiler kulumu sayan sayana yok yok doyamadım yok yok doyamadım çok güzeller gördüm amma bir tek sana doyamadım ateş idim köz ettiler yüreğimi buz ettiler otuz idim yüz ettiler yaşımı sayan sayana yok yok doyamadım yok yok doyamadım çok güzeller gördüm amma bir tek sana doyamadım kral idim kul ettiler sarayımı han ettiler kurda kuşa yem ettiler lokmamı sayan sayana |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriUrfa Sana Küsmüş - İbrahim Tatlıses çok zaman oldu sen hala yoksun yüreğim kafeste gelde kurtulsun zalimliktir yaptığın kalleşliktir yaptığın gel artık dön artık ömrüm kurtulsun urfa sana küsmüş haberin olsun gönlüm dara düşmüş muradın olsun yeter artık yeter bu gidiş son bulsun gel artık dön artık ömrüm kurtulsun çok zaman oldu sen gelmiyorsun bugün yarın deyip avutuyorsun söyle gülüm söyle hiç mi sevmiyorsun gel artık dön artık ömrüm kurtulsun |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriTürlü Türlü - İbrahim Tatlıses her akşam aynı hüzün yol gözler iki gözüm dış kapıda bekler avcum içinde yüzüm vayyy sen gelmezsin bir türlü dertlerin türlü türlü nice dertleri çektim bu başka türlü yar sevmedim üstüne bilmem bak ne kastım bu hayat senin diye beni üzdün niye vayy |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriSenin Pabucun Dama - İbrahim Tatlıses sana çok yalvarmıştım kapında ağlamıştım bir tek sana yanmıştım senin papucun dama isteseydim ellesi kıvrak ince bellisi hemde çifte tellisi senin papucun dama başımı taşa vurdun gözümü yaşa vurdum doluyu boşa vurdum senin papucun dama isteseydim ellesi kıvrak ince bellisi hemde çifte tellisi senin papucun dama bakmaz gözüm der yaşa yaşa güzelim yaşa sanki babası paşa senin papucun dama isteseydim ellesi kıvrak ince bellisi hemde çifte tellisi senin papucun dama |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriSen Al Canımı - İbrahim Tatlıses cehennem ateşinde yaksalar yanmazdım ben ona yandığım kadar kalbimden vurupta kurşun sıksalar ölmezdim ben ona öldüğüm kadar aklıma yar gelir feleyim şaşar öğle bir hasretki içimden taşar bu gönül en fazla üç gece yaşar ecele bırakma gel al canımı sen al canımı gel al canımı kimseye bırakma gel al canımı sen al canımı gel al canımı herbasız bir yangın bıraktı bende küle döndürdüde sönmek bilmedi onsuz kalışımın sonu ecelde azrail canımı almak bilmedi |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriSaki - İbrahim Tatlıses saki bir masa ya kapıya karşı yar gelip haykırsın Allah yüzüme karşı ondan başkasına dönüp bakarsam hancer gözleriyle vursun aleme karşı saki şarap getir dertlere karşı bak yine gelmedi zalim aleme karşı olur ya kitapsız gelip sorarsa sarhoş olup gitti dersin sabaha karşı |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriEşarbını Yan Bağlama - İbrahim Tatlıses eşarbını yan bağlama eşarbını yan bağlama ben söyleyim sen ağla zalım anan bana vermez oturupta sen ağlama buyun büküp sen ağlama hele nolur nolur nolur hele nolur nolur nolur yar sen benim olsan nolur kız sen benim olsan nolur arık ince geçilmiyor arık ince geçilmiyor su bulanık içilmiyor bana yardan geç diyorlar bana yardan geç diyorlar yar şirindir geçilmiyor yar şirindir geçilmiyor hele nolur nolur nolur hele nolur nolur nolur yar sen benim olsan nolur kız sen benim olsan nolur ağaçlarda dal olaydım ağaçlarda dal olaydım petek petek bal olaydım bana göre yar mı yoktu bana göre yar mı yoktu istedim ki sen olaydın istedim ki sen olaydın hele nolur nolur nolur hele nolur nolur nolur yar sen benim olsan nolur kız sen benim olsan nolur |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriEtek Sarı - İbrahim Tatlıses etek sarı sen etekten sarısan le leee etek sarı sen etekten sarısan le leee kurban olam bey dağının karısan lele karısan sordum sual ettim kimin yarısan lele yarısan ben demeden dolu gibi dökülüyi vayyy bir köynek diktirdim kolu düğmen vayy düğmen insan kaderine boyun eymeli leleee eymeli vayy soyka gönlüm çirkine bel bağlama lele bağlama sevdiğim kız arbuğana değmeli sevdiğim kız malatyaya değmeli lele değmeli sevdiğim kız şanlıurfaya değmeli lele değmeli sevdiğim kız dünyaya değmeli lele değmeli |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriAyazdır Geceler - İbrahim Tatlıses ayazdır geceler sarasan beni kimsesiz yetimem bakasan beni uçurum başındayam tutasan beni yar beni beni severim seni günlerim ay oldu günlerim sene bekledim gelmedin canım bu sene ızdırap verirmi seven sevene yar beni beni severim seni atmak istesemde atamam seni satmak istesemde satamam seni korkarım bu sevda öldürür beni yar beni beni severim seni --->: İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriAğrı Dağı Eteğinde ( Cano Cano ) - İbrahim Tatlıses ağrı dağın eteğinde uçan güvercin olsam türkü olsam dillerde cano cano diyar diyar dolansam başımdaki sevdayı karlı dağlaramı yazsam bu bendeki aşk değil cano cano söyle bana nere gidem uy ben nasıl edem başım alıp nere gidem bu bendeki aşk değil cano cano söyle bana nere gidem sen orada ben burda başım yine belalarda koyma beni buralarda cano cano söyle bana nere gidem başımdaki sevdayı karlı dağlaramı yazsam bu bendeki aşk değil cano cano söyle bana nere gidem uy ben nasıl edem başım alıp nere gidem bu bendeki aşk değil cano cano söyle bana nere gidem |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriMavi Çalar - İbrahim Tatlıses saçları sarı çalar gözleri mavi çalar senin mavi gözlerin aklımı baştan çalar gözler çalar maviye Allah`ımdan hediye huyu huyuma benzer nankörlüğü kediye yanağı elma çalar dudağı kiraz çalar senin mavi gözlerin beni yerlere çalar gözler çalar maviye Allah`ımdan hediye huyu huyuma benzer nankörlüğü kediye kaşları keman çalar endamı selvi çalar senin mavi gözlerin gönül kapımı çalar gözler çalar maviye Allah`ımdan hediye huyu huyuma benzer nankörlüğü kediye |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriBulamadım - İbrahim Tatlıses Sen gidince öksüz kaldım Başımı belaya saldım Olur olmaz kapı çaldım Aşk aradım meşk aradım Ama bulamadım… Bulamadım bulamadım yar Bulamadım bulamadım yar Gittiğin günden bu yana Hep seni soran sorana Bu şehir dar geldi cana Başım alıp dört bir yana Ama kaçamadım… Kaçamadım kaçamadım yar Kaçamadım kaçamadım yar |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Tatlıses Şarkı SözleriŞu dağlarda kar olsaydım olsaydım Bir asi rüzgâr olsaydım olsaydım Arar bulur muydun beni beni Sahipsiz mezar olsaydım olsaydım Şu yangında har olsaydım olsaydım Ağlayıp bizâr olsaydım olsaydım Belki yaslanırdın bana bana Mahpusta duvar olsaydım olsaydım Şu bozkırda han olsaydım olsaydım Yıkık perişan olsaydım olsaydım Yine sever miydin beni beni Simsiyah duman olsaydım olsaydım Şu yarada kan olsaydım olsaydım Dökülüp ziyan olsaydım olsaydım Bu dünyada yerim yokmuş yokmuş Keşke bir yalan olsaydım olsaydım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|