Ayna Grubu Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriErhan Güleryüz 66'da çekmece'de dünyaya armağan edilir müzik hayatına ortaokul yıllarında perküsyon çalarak başlar daha sonra lise yıllarında bir arkadaşından ödünç gitar alır o gece tılsımlar yerine oturmaya başlamıştır güleryüz için elleri su toplayana kadar oynar gitarla anlamlı sesleri çıkarabildiği an'ı "artık üç kişiydik şeytan,melek,gitar" olarak tanımlar bir daha da elinden bırakmaz 6 telli sırdaşını 16 gibi çok erken bir yaşta 9 eylül üniversitesi işletme bölümünü kazanır ve kendini izmir sokaklarında bulur "hayatımın en zor günleriydi" der o günler için üniversite yıllarında savaşlar,darbeler görmüş her insan gibi led zeppelin,pink floyd, deep purple,beatles, jimi hendrix gibi tüm zamanların en iyisi olan grup ve müzisyenleri dinler , örnek alır hard rock grupları kurar zamanın getirdiği sertlikten nasibini almıştır üniversite öğrenimi için "işletme okuyordum ama paradan anlamıyordum eğitimime yönelik bir mesleğim olmayacığı aşikardı yine de okumak bana hayatın getirilerini nasıl yorumlamam gerektiğini öğretti o yuzden çok önemliydi" der keza 23 yaşında bir şirkette işe başlar ama aklı hep gitarındadır daha fazla dayanamaz ve ceketini kravatını asıp müzisyen kimliğine kavuşur bestelerini bir çok sanatçıya verir Türkiye onun şarkılarıyla çalkalanmaktadır ama o hep geri planda kalmayı seçer 93 senesinde "güller açtı" albümü denemesi vardır ama başarısızlıkla sonuçlanır taa ki 95 senesine kadar artık bir grup kurma ve insalarla buluşma zamanı olduğunu kabullenmiştir üniversite yıllarından dostu olan cemil özeren'i arar ve "gel" der o sıralar tefecilerle başı dertte bir kişilik olan "erol köseyi alır prodüktör yapar" grubun finansmanını da meçhul şarkıcı adı altında yaptığı albümle sağlamıştır güleryüz "o dönemler arabesk seviliyordu, kurmamız gereken rock grubu için de para lazımdı benim iyi bildiğim bir olgu arabeskbir gecede okuduğum şarkıları(ki stüdyo melih kibar'ındır) piyasaya sürdük ve tuttu böylece ayna için finansman sağlanmış oldu" diye açıklar projeyi asosyal bir kişiliği olduğu için şöhretle arasına bir perde koyması gerektiğini düşünür ve o meşhur gözlük olayını gerçekleştirir hem büyük bir kitleye hitap edecektir hem de sokaklarda rahatca gezebilecektir böylece sene 96'dan sonrası ayna grubunun hikayesidir artık karış karış türkiyenin her yerinde ve bir çok ülkede konserler veren bir grubun temel taşıdır yaş aldıkca daha derin bir dünyayı keşfeder içinde 2002'de erol köse insanından kurtarır kendini cemil özerenle yollarını ayırır rüzgar yapımı kurar 2004'de 2solo albümü olan "doğum günü"nü çıkartır büyük beğeni toplar 41'ine geldiğinde "artık elime ilk gitar aldığım zaman ne hissediyorsam o heyecanı korumaya çalışıyorum" der "41 yaşımdayım ve bütün kahramanlarım yalan çıktı" itirafında bulunur güleryüz şu sıralar quantum fiziğiyle ilgileniyor manipulasyon denilen olaya kafa yoruyor önemli bir düşünürdür sokakları sever analiz eder türkiyenin en iyi söz yazarlarındandır şuana kadar kiremit uçuran ve kayıkhane durgunu adında iki şiir(ona göre yazı) kitabı çıkarmıştır ayna grubuyla yoluna devam ediyor , ve hala gözlük takıyor Can Güney: 71'de istanbulda doğar dünyaya geliş amacı gitar çalmaktır ayna gurubunun kurucularından aykırı bir gitaristtir inanılmaz bir sahnesi vardır iletişimi olağanüstüdür gitarla sevişir sololarındaki mimikleriyle izleyenleri kendinden geçirir erhan güleryüz onun için "dünyanın en iyi gitaristi" yakıştırması yapmıştır kendi grubuyla çeşitli mekanlarda sahneler almaktadır bir de "can guney ve adaşlar" adlı grubuyla solo çalışması olmuştur gruba ismini veren bir zamananların usta ismi ersen dadaşlar : "Can Güney modern çağın en güçlü rockçısı olacaktır" demiştir kadıköyde gitarİstanbul adında bir müzik mağazası da vardır bu zamana kadar ayna hariç bir çok ünlü isime ve gruba gitarıyla eşlik etmiştir Orçun Çolak: 03051977 istanbulda doğar Ayna grubunun cool klavyecisi müzik hayatına nasıl başladığına dair bir bilgi bulunmamakta, kendisinin de çok fazla umrunda olduğunu sanmıyoruz repartuar köpekleri,karambol ve goygoy adlı eğlenceli rock gruplarının kadrosunda yer alır Can Ergenler: gruba can güney vasıtasıyla dahil oldu grubun en genç üyesi "daha düne kadar hayranı olduğum insanlarla aynı sahneyi paylaşmak gurur verici" sözünün sahibi gayet karizmatik sahnesi oldukca başarılı sempatik son göz ağrımız murathan arazdan sonra benimsediğimiz tek bassçı seviyoruz __________________________________________________ ___________________ Kerem Sedef: 1982 İstanbul doğumludur 1950-1960 yıllarının müzikleri ile büyümüş ve etkisinde kalmıştır Babasının "bak dinle,bunları nasıl çalıyorlar dikkat et" gibi lafları sonunda bir bakmıştır ki babası ile davul çalmaktadır Müziğe ilk olarak lise yıllarında "Popcorn"(Murat Başdoğan ile kurdukları grup) ile başlamıştır Daha sonra İstanbul'un neredeyse her sahnesinde çalmaya başlamıştır Bir ara Eskici Bandosu'nda da çalmıştır Profosyenel olmaya karar verdiğinde ise 2005 yılında kendini AYNA grubunda davul başında bulmuştur deli davul çalar bayılırız Çaldığı bazı grup ve solistler :Popcorn,House Band , Matmazel , Deniz Quartet , Eskici Bandosu , Circus , Ayna , Far Away (USA) , Sinan Erkoç FunkIstanbul : Kerem SEDEF,Özgür Özgüven,Gazi Kurtulus,Niyaz İsmailov tarafindan kurulmus enstrumantel funk grubudur Televizyon ve sunuculukları: Snek Tv "UÇ" programi sunuculugu 2005-2006 -Red Bull Skate Shot ulusal ve uluslararasi finalleri sunuculugu 2006 -Pink 2006 Konseri canli yayin sunuculugu 2006 -Red Bull X-Fighters Istanbul 2007 -Red Bull Gravity Challenge 2007 (Istanbul-Ankara-Izmir) -Red Bull Air Race Road Show 2007 (Istanbul) -Etnies Skate Jam 2007 (Istanbul) -Red Bull Aqua Battle 2007 (Istanbul) |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriBen bir nazlı sandalda Aklım fikrim yağmurlarda Bir o eski bulut bir sen Dönmediniz, dönmediniz, dönmediniz Ağıtlardan dağlarım oldu Sabırdan denizlerim Ben bir nazlı sandaldayken nerelerdeydin Lodosum sendin belki ben farketmedim Aşkından ölmedim ya Aşkından ölmedim Hala bir şansım var bu dünyada Aşktan yana |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriGözlerim dalıp gitti bir kuşun peşi sıra Mavilerde kayboldu dönmedi yuvasına Halimi sorup durma bu çocuk kederde anne Bir dağın yamacıydı mecnun oldu sahillerde Aşık oldum anne aşkımın peşindeyim Burdan çekti gitti bir garip kederdeyim Aklım uçup gitti aklımın peşindeyim Aşık oldum anne sorma hiç ne haldeyim |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriNe diyebilirim sana Bunca vakitten sonra Ayrılık denen şey yok Gerçek aşıklara Nerede biter diye Düşünme boş yere Ölene kadar aynı Bende bu sevda Ben seni sevmekten değil Saddece senden vazgeçtim Kendime gelmem zor oldu Belkide bunu çoktan hakettim Bir çok şeyi söyleyemedim Cesaretim yoktU ama Sen anlamışsındır Sen okursun ruhumu Ben tutuyorum dünyayı Sen devam et Elimden gelen sadece bu Sen hakkını helal et |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriAcılı günlerim bitti kalp bomboş Paralı günlerim bitti cüzdan boş Canımı sıktı yolladım sevgiliyi Yalana dolana hiç gerek yok herşey boş Denizden geliyorum çantamda güzel şeyler var Denizden geliyorum ruhumda güzel şeyler var Giderken gözlerimde yaş vardı Derdim aslında buralardan kaçmaktı İstanbul o günler bana dar geldi Niyetim gittiğim yerlerde kalmaktı Yıldız yağmurları seyrettim her gece Gözlerin gözlerim gibi Yıldız yağmurları seyrettim her gece Ağladım rahatladım deliler gibi Geri gelince anladım ki özlemişim Aramak istedim hüzünlü sevgiliyi Telefon açtım anladım ki aşk mayhoş Bir iki gündür öyle gitarım sarhoş |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriBir Nehirden Geçti Ruhum Hamdı Yürek Aşkta Yoğruldum Nice Yoldan Akıp Geldim Çok Hırçındım Şimdi Duruldum Denizi Bulana Kadar Akar Sular Geçer Yürek Duraklardan Özünü Bulana Kadar Akar Yaşlar Göçer Yürek Korkulardan Yaşamak Sevmektir Sevmek İbadettir |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriKırcaliyle arda arası Saat sekiz sırası (yusufum saat sekiz sırası ) Ardalılar ağlıyor (yusufum) Yoktur çaresi Aman bre deryalar kanlıca deryalar Biz nişanlıyız İkimiz de bir boydayız Biz delikanlıyız Çıkar aba poturunu Dalgalar artacak Demedim mi ben sana Kayığımız batacak Kırcaliyle arda boylarında Kimler gidecek Garip yusufun annesıne Kim haber verecek |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriDün gece sabaha kadar yürüdüm göl kıyısında Güneşi bekleyen bulutlar gördüm, ay uyumuştu Karşı köyde büyük bir ateş yakmışlar Dumanı dağlar kadar, aşkımız kadar Ateş böcekleri dans ediyordu zamana inat Sen de ordaydın, saçların alev alev, "dilara" Hala yaşıyorsun bende gerçeğe inat "dilara" "Dilara, dilara" O cennette diyorum Soranlara, tanıyanlara |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriDar bir çift fırın yaptırdım doldurdum ekmekleri Gel beraber yiyelim yaptırdım börekleri Evreşe yolları dar Bana bakma benim yarim var Sırtındaki yeleği ben örmedim mi yarim Kızlarla konuşurken ben görmedim mi yarim Evreşe yolları dar Bana bakma benim yarim var Yeleğinin içinde mavi boncuk nazarlık Benim yare hediyem bir ufacık gerdanlık Evreşe yolları dar Bana bakma benim yarim var |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriGesi bağlarında dolanıyorum yitirdim yarimi Aman aranıyorum yitirdim yarimi aman aranıyorum Bir tek sel***** güveniyorum gel otur yanıma Hallarımı söyleyeyim derdimden anlamaz ben o yari neyleyim Gesi bağlarında üç top gülüm var hey allah'tan korkmaz Sana bana ölüm var hey allah'tan korkmaz sana bana ölüm var Ölüm varsa bu dünyada zulüm var Atma garip anam beni dağlar ardına Kimseler yanmasın anam yansın derdime |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriAylardır işim yok anlatsam derdim çok Enflasyon deflasyon Cepte metelik yok Aylardır şim yok Boş laflardan karnım tok İsyandan vazgeçtim Kızacak bir merci yok Bunca derdin içinde Bir çare buldum sende Sevdim sevildim derken Şah oldum alemlerde Bunca derdin içinde Bir çare buldum sende Aşkından sarhoş oldum Şah oldum alemlerde Ay tanem nur tanemsin Şu dünyada tek çarem Sen var ya herşeyimsin Şahanemsin şahanem(Bir tanemsin bir tanem) --->: Ayna Grubu Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Ayna Grubu Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriSamanlıktan Kaldıramadım Samanıda Zühtü Ben Sana Kandım Zühtü Şimdi Gel Sarılmanın Zamanıda Zühtü Ben Sana Kandım Zühtü Evlerinin Önü Kerpiç Sekiside Zühtü Yel Estikçe Gelir Yarin Kokusuda Zühtü Evlerine Varamadım Dibektende Zühtü Yel Estikçe Gelir Yarin Kokusuda Zühtü |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriGönlüm senin esirin galbim senindir yar Galbim senindir İnsaf eyle o sözle meni gel dindir yar Söyle nedir bu edalar bu işve bu naz Geder aygız bu güzellik senede galmaz Yalnızım yalnız Yalnızım yalnız Gel meni dertlere salan Yakan vefasız Dağlar başı dumandıR aman allah yar Gene dumandır Ayrılığın ölümden mene yamandır Mene yamandır |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriAyrılıyoruz sanırım bu son gece Gözlerin anlatıyor bırak bir şey söyleme Ayrılıyoruz sanırım bu son gece Sensiz nasıl olacak şu koskoca şehirde Bilemem ne kadar sürecek bu acı Bildiğim her aşkın bir sonu var Elbet unutur insan zamanla Daha çok taze acım çok yolum var Kumrular gibi iki sevgili Acı günlerden geçmedik mi Ne hayalleri bebekler gibi El ele verip büyütmedik mi Git gidebildiğin en uzak şehirlere Git gidebildiğin en uzak sahillere Ben yaşarım payıma düşeni sen üzülme Git buralar şimdiden kül hasretinle |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Grubu Şarkı SözleriYağmur Ne Güzel Yağıyor Rıhtımsız Kumsallar Gibi Yağmur Ne Güzel Yağıyor Sakın Sorma Neredeydin Kaç Zamandır Dur Sorma Özledim Seni Yağmuru Dinle Damla Damla Yüreğinde Sessizce Sarıl Boynuma Özlemin Yanardı Gecelerde Çok Uzak Soğuk Şehirlerde Şarkılar Söylerdim Aşkımıza Aşığım Sana Aşığım Hala |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|