Genel Türkü Sözleri Arşivi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviGenel Türkü Sözleri arşivi Acem Gızı Kırşehir-Çekiç Ali-Osman Özdenkçi Çırpınıp Da Şan Ovaya Çıkınca Eğlen Şan Ovada Gal Acem Gızı Uğrun Uğrun Gaş Altından Bakınca Can Telef Ediyor Gül Acem Gızı Seni Seven Oğlan Neylesin Malı, Yumdukça Gözünden Döker Mercanı Burun Fındık Ağzı Gahve Fincanı, Şeker Mi, Şerbet Mi Bal Acem Gizi |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAçıl Mor Menevşem Sivas-Nuri Üstünses -Muzaffer Sarısözen Açıl Mor Menevşem Bahar Erişdi, Lale, Sümbül, Nergis, Reyhan Yetişti Benim Kısmetime Ak Zambak Düştü, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Çadır Almış Nerelerden Gelirsin , Benim Sana Yandığımı Bilirsin Çokta Sürmez Benim Gibi Olursun , Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Açılmış Menevşem Ne Güzel Olmuş, Lalesi , Sümbülü Hep Bize Kalmış Seni Seven Gözler Uykuya Dalmış , Menevşem Oy Bir Tanem , Ey Haydide Haydi |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAbalımın Cepkeni (Abalı Zeybeği) Aydın-Nazmi İlyas/Ahmet Yamacı -Muzaffer Sarısözen Abalımın Cepkeni Safi Sırma İlikli Abalımı Vuranlar On iki De Giritli Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe Beşparmak Dağından Gece Ben Geçtim Anadan Babadan Yardan Vazgeçtim Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAda Yolu Bolu-Emin Barın-Muzaffer Sarısözen Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Eylenecek Zamandır Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağları Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollarıdüz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAdana’nın Yolları Taşlık Adana -Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Adana’nın Yolları Taşlık, Yok Cebimizde Beş Para Harçlık Elden Gitti Kahpe De Gençlik Agam Adana'lı Pasam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Adana'nın Bayırına, Ağam At Güverdim Çayırına, Anam Babam Hayırına Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Adana'nın Yolları Taştan, Sen Çıkardın Beni Baştan, Hem Anadan Hem Kardaştan Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAğam Süleyman Kerkük -Abdülvahit Küzecioğlu-Nida Tüfekçi Ağam Süleyman Paşam Süleyman Evleri Köprü Başında Men Sene Gurban Boyu Boylardan Kule Benzirsen Gonca Güle Yıkıpsan Baban Evin Üzüme Güle Güle Gözüm Kişmişe Benzer Arak İçmişe Benzer Benzuv Turs Uzuv Sarı Gözden Düşmüşe Benzer Yerişiv Kaza Benzer Boyu Rakkaza Benzer Bir Gün Seni Görmesem Bir Kış Bir Yaza Benzer |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAğlama Gülüm Muhlis Akarsu Günler Gelir Geçer Boşa Ağlama Gülüm Ağlama Yazılan Mı Gelir Başa Ağlama Gülüm Ağlama Bir Gün Kara Günler Biter Üzme Beni Artık Yeter Kavuşmamız Gelir Çatar Ağlama Gülüm Ağlama Yaktın Akarsuyu Yaktın Gurbetten Gurbete Attın Öldürmekten Beter Ettin Ağlama Gülüm Ağlama |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAğlama Yar Ağlama Diyarbakır-Celal Güzelses-Plaktan Yazıldı Ağlama Yar Ağlama Anam Mavi Yazma Bağlama Mavi Yazma Tez Solar Anam Yüreğimi Dağlama Elmada Al Olaydın Anam Selvide Dal Olaydın Bana Göre Yar Mı Yok Anam İstedim Sen Olaydın Elma Al Olanda Gel Anam Eyva Nad Olanda Gel Hasta Düştüm Gelmedin Anam Bari Can Verende Gel Bugün Ayın Üçüdür Anam Girme Bostan İçidir Dudakların Bal Kaymak Anam Dilin Badem İçidir |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAğlasam Mı Aşık Mahsuni Şerif Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş Bilmem Ağlasam Mı Ağlamasam Mı Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler Bilmem Çağlasam Mı Çağlamasam Mı Yoksulun Sırtından Doyan Doyana Bunu Gören Yürek Nasıl Dayana Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana Bilmem Söylesem Mi Söylemesem Mi Mahsuni Şerifim Dindir Acını Bazı Acılardan Al İlacını Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını Bilmem Boylasam Mı Boylamasam Mı |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAğrı Dağından Aştım Ağrı -İsmail Ersoy/Celal Başer-Muzaffer Sarısözen Ağrı Dağından Aştım, Çayır Çimene Düştüm Ne Belâlı Başım Var, Vefasız Yare Düştüm Kışlanın Önü Pınar, Hep Kuşlar Ona Konar Bugün Yari Görmedim, Yüreğim Ona Yanar Dağda Hayaldim Kurdu, Atım Terledi Durdu Karşıdan Gelen Güzel Beni Yürekten Vurdu |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAh Bir Ataş Ver İzmir-Çetin Bozalan-Durmuş Yazıcıoğlu Ah, Bir Ataş Ver, Cıgaramı Yakayım Sen Sallan Gel, Ben Boyuna Bakayım Uzun Olur Gemilerin Direği Çatal Olur Efelerin Yüreği Ah, Ataşı Gavur, Sinem Ko Yansın Arkadaşlar Uykulardan Uyansın --->: Türkü Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAh Le Yar Yücel Arzen Sana olan duyguları Bir bilebilsen anlayabilsen Belki severdin İçimdeki hasretini bir duyabilsen anlatabilsem Belki benimdin Sana sevdiğim diyemem Yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan inan ki yalan Sen karasevdamsın benim Duman duman duman duman Hasretin tüter İçimde yanan Ah le yar yar Yine başımda sevdan Ah le yar yar Geceler kara zindan Ah le yar yar Bir parçacık canım kaldı Onu da sen al Aklıma düştü gözlerin Bir bıçak gibi Ah silah gibi Cehennem gibi Söylenmemiş türkümdün sen Unutmam seni Unutamam ki |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAh Tren Kara Tren Lüleburgaz-Mustafa Sami Arı-Muzaffer Sarisözen Ah Tren Kara Tren, Odur Yari Götüren Gitti Yarim Gelmedi, Budur Beni Bitiren Kumralım Güzelim Aman, Yandım Vallah Seversen Mektup Yolla Ay Doğar Ayan Beyan, Yoluna Girdim Yayan Gül Yüzlüm Yeşil Gözlüm, Yanına Geldim Uyan Kumralım Güzelim Aman, Yandım Vallah Seversen Mektup Yolla |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAhu Dilber Aşık Seyyadi Ahu dilber senin metahın oldum Goncalar açılmış hüsnün elinden Şevk ile ötüyor gece gündüz Dinle nağmeleri can bülbülünden Aşkın kitabına hüsnün yazarım Ahu gözlerinde kaldı nazarım Geceler aşkınla ağlar gezerim Değirmenler döner çeşmim yaşından Tutmuşam bu rahı sabitem billah Severem Haydar'ı anlarım hercan Kimi kızılbaş der kimi akkülah Gezer bu ilhamı halkın dilinde Teslimem Rıza'ya bağladım kendim Dönmezem aşkından zülfün kemendim Yeşil ördek avcısıyam efendim Seyyadi aşk oldum dostun gölünde |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genel Türkü Sözleri ArşiviAhu Gözlüm Adana-Ali Osman Feymani-TRT Müzik Dairesi Bşk Ahu Gözlüm Tut Elimden, Vazgeçmeden Emelimden Askın Beni Temelinden, Yıkmadan Gel, Yakmadan Gel Derde Salmadan Başımı, Noksan Etmeden İşimi Damla Damla Göz Yaşımı, Dökmeden Gel, Akmadan Gel Feymani’yim, Kaçma Benden, Usanmadı Gönül Senden Ecel Tatlı Cani Tenden, Çekmeden Gel Çıkmadan Gel |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|