|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ada, avrupanın, england, illeri, ingilterenin, ülkesi |
![]() |
Avrupanın Ada Ülkesi (England) İngilterenin Bütün İlleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avrupanın Ada Ülkesi (England) İngilterenin Bütün İlleriAvrupanın Ada Ülkesi (England) İngilterenin Bütün İlleri İngilterenin illeri Nelerdir, Vikipedi, Haritası, Semtleri ve İngiltere ülkesinin illeri hakkında bütün bilgileri okuyalım ![]() Evet Sırasıyla Şimdi İngilterenin Bütün Tüm Bilgilerini İstatistiklerini Tanıyalım Öğrenelim: İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’yı da kapsayan Britanya, Avrupa Birliği’nin 15 üyesinden biridir ![]() ![]() Nüfus Ortalama nüfus 59,647,790 dır ![]() ![]() Kaynak: Bydigi Forum http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İngiltere’nin nüfus yoğunluğu km² ye düşen 375 kişilik oranla Britanya’nın geri kalanından daha yüksektir ![]() Dil Britanya’nın ana dili tüm dünyada da en fazla konuşulan İngilizce’dir ![]() ![]() Modern İngilizce öncelikle Anglo-Saxon lehçesinden gelmekle birlikte, Fransızca gibi diğer dillerden de etkilenmiştir ![]() ![]() Otel, Bar ve Kulüpler 14 yaş ve üzerindeki öğrenciler sadece alkolsüz içecekler almak üzere barlara girebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrik Britanya’da elektrikli aletler gelsinler ![]() ![]() ![]() Oxford Hakkında Oxford’un ünlü üniversitesinin eski binaları şehirde çok güzel bir atmosfer yaratmaktadır ![]() ![]() ![]() Oxford ayrıca kültürel aktiviteleri, tiyatro, sinema ve klüplerinin zenginliği ile övünmektedir ![]() ![]() ![]() Genel Bilgiler: * Nüfus: 140,000 * Dünya’nın en prestijli üniversitelerini barındıran kültürel ve tarihi bir şehir ![]() * Londra’nın merkezinden trenle sadece 60 dakika uzaklıkta * Londra Heathrow havaalanından sadece 60 dakika uzaklıkta * Londra Gatwick Havaalanından sadece 120 dakika uzaklıkta Brighton & Hove İngiltere’nin sahil şeridinde çok canlı bir deniz kıyısı şehri olan Brighton&Hove; Kraliyet Çadırı ve 18 ![]() ![]() ![]() Genel Bilgiler: * Nüfus: 250,000 * Deniz kıyısındadır * Yüksek öğrenci nüfusuyla canlı bir kosmopolitan şehir ![]() * Londra’nın merkezinden trenle sadece 50 dakika uzaklıkta * Londra Gatwick Havaalanından sadece 30 dakika uzaklıkta * London Heathrow Havaalanından sadece 90 dakika uzaklıkta Cambridge Hakkında Cambrigde mazisi 13 ![]() ![]() ![]() Şehir; tiyatrolar, mükemmel restoranlar, sinemalar, modern alışveriş merkezleri ve her türden müzikli eğlenceler gibi tüm sosyal ve kültürel olanakları sunmaktadır ![]() Genel Bilgiler: * Nüfus: 110,000 * Dünyanın en prestijli üniversiterine sahip kültürel ve tarihi bir şehir ![]() * Londra Merkezinden 60 dakika uzaklıkta * Stansted Havaalanından 30 dakika uzaklıkta * Londra Heathrow havaalanından 90 dakika uzaklıkta * Londra Gatwick havaalanından 120 dakika uzaklıkta Londra Hakkında İngiltere’nin ticari, politik ve kültürel merkezi, hükümetin ve ülkenin tüm firmalarının merkezinin bulunduğu, büyükelçiliklerin ve medya şirketlerinin merkezi olan Londra multi-etnik nüfusun ihtiyaçlarına da adapte olarak moda, müzik ve sanatında merkez haline gelmiştir ![]() Genel Bilgiler: * Nüfus: 8 milyon * İngiltere’nin ticari ve politik merkezi * Birçok eğlence merkezi * Londra Heatrow havaalanına 45 dakika uzaklıkta * Londra Gatwick havaalanına 60 dakika uzaklıkta * Londra Stansted Havaalanına 50 dakika uzaklıkta İngiltere’de Eğitim Birleşik Krallık’ı oluşturan dört ülkenin hepsinde aynı eğitim sistemi uygulanmasına rağmen sadece İskoçya’daki eğitim sitemi küçük farklılıklar gösterir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avrupanın Ada Ülkesi (England) İngilterenin Bütün İlleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avrupanın Ada Ülkesi (England) İngilterenin Bütün İlleri* Okul Eğitimi (School Education): Bütün vatandaşların alması gereken zorunlu eğitim dönemidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * İleri Eğitim (Further Education): Okul eğitimi dönemini tamamlayan öğrencilerin iş hayatına atılırken tek alternatifleri üniversite değildir ![]() ![]() ![]() ![]() * Yüksek Eğitim (Higher Education): İngiltere’de yüksek öğrenim, Türkiye’deki gibi “lisans »yüksek lisans” olarak iki aşamalı değildir, “A-Level” » “Lisans” » “Yüksek Lisans” şeklinde ilerleyen üç aşamadan oluşur ![]() o A-Level: Okul eğitimini tamamlayan öğrenciler üniversiteye başlamadan önce iki akademik yıl boyunca A-Level okullarına giderler ![]() ![]() o Lisans eğitimi: İki akademik yıl süren A-Level eğitiminin ardından başlar ve toplam 3 yıl sürer ![]() ![]() ![]() ![]() o Yüksek Lisans (Master): İngiltere’de yüksek lisans çoğu bölümde tam zamanlı olarak sadece 1 yıl sürer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başvuru Evrakları A- Level veya Foundation için… * Türkiye’de lise mezuniyet dilploması(Not ortalamasının yüksek olması avantajdır) * Lise öğretmenlerinden referans mektupları (Eğitim alınacak alanla ilgi öğretmenler tercih sebebidir) * IELTS 5 ![]() ![]() * Kabul’de etkili olabilecek diğer eğitim belgeleri vbe sertifikalar ![]() * Lise eğitimi süresince alınan bütün dersleri belgeleyen kapsamlı not dökümü-transcript ![]() * Bazı okullar, hangi alanda eğitim görmek istediğinizi ve kendinizi ve gelecekteki hedeflerinizi anlattığınız personal statement adlı yazıyı talep edebilir ![]() * Öğrenci ve velisi tarafından imzalanmış, okulun başvuru formları ![]() * Kimi okullar geçerli sağlık sigortası bulunmasını zorunlu kılabilir… Master için * Üniversite diploması veya çıkış belgesi * Lisans eğitimi boyunca alınan tüm dersleri gösteren not dökümü / transcript * Eğer varsa yüksek lisans yapılacak alanla ilgili olabilecek tüm eğitim belgeleri ve sertifikalar ![]() * Eğer varsa yüksek lisans yapılacak alanla ilgili olabilecek iş deneyimini gösterir belgeler / profosyenel referans mektupları * En az iki öğretim üyesinden alınacak olan akademik referanslar ![]() Notlar 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() İngiltere’de Üniversite burs imkanı 20 Ocak 2010 QUEEN MARY, UNIVERSITY OF LONDON Hukuk Fakültesi Bünyesi’nde Lisansüstü öğrencilerine burs verecektir ![]() Queen Mary, University of London tarafından Kamu Hukuku, Ceza Hukuku, Tıp Hukuku, Biyoetik, Vergi Hukuku, Şirketler Hukuku alanları ile 2 adet lisansüstü asistanlık bursu verilecektir ![]() ![]() ![]() Mali Kaynak Hukuk Bölümü ve Ticaret Hukuku Çalışmaları Merkezi Bursaları için mali kaynak sadece tam-zamanlı doktora öğrencileri içindir ve öğrencinin İngiliz veya Avrupa Birliği üyesi ülke öğrenci ve uluslararası öğrenci statüsüne bakılmaksızın TÜM EĞİTİM ÜCRETLERİNİ KAPSAR (en fazla dört yıla kadar) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|