![]() |
Çorum Yöresel Yemekleri, Çorumda Ne Yenir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum Yöresel Yemekleri, Çorumda Ne YenirÇorum Yöresel Yemekleri, Çorumda Ne Yenir Çorumda neler yenir, neler içilir, Leblebisiyle ünlü Çorum ili yöresel yemekler bakımından da oldukça zengindir ![]() Çorumun özgün yemekleri arasında Mayalı (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması , Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir ![]() Çorum’dan Yemek Tarifleri Keşkek Malzemeler: (6 kişilik) 500 gr yarma (gendirme) 500 gr koyun eti 2 adet soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 11 su bardağı su Hazırlanışı: Yarmalar akşamdan ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır ![]() ![]() ![]() Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir ![]() ![]() ![]() ![]() İskilip Dolması Malzemeler: (8 kişilik) 2 kg pirinç 1,5 kg et 500 gr tereyağı 5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 15 su bardağı su 5 adet kuru soğan Hazırlanışı: Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çorumun İskilip ilçesinde yapılmaktadır ![]() ![]() Çatal Aşı Malzemeler: (6 kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı yarma (kırık) 1 adet soğan (kuru) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı biber (kırmızı toz) 1 çay kaşığı nane 6 su bardağı su Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Geleneksel Çorum yemeğidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|