|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, karadeniz, nelerdir, yemekleri, yöresel |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri NelerdirKaradeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri ve Tarifleri Akçaabat Köftesi Malzemeler 1 kg ![]() 100 gr ![]() 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, tuz Yapılışı Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir ![]() ![]() Balık Pilakisi Malzemeler 3 patates 2 domates 2 sogan 2 yesil biber 2 dis sarimsak 1-2 defne yapragi 1 limon 1 kahve fincani zeytinyagi 5-6 dal maydanoz tuz karabiber 1 su bardagi salcali su Yapılışı 1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur ![]() ![]() 2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir ![]() 3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir ![]() Bileki Ekmeği Malzemeler misir unu, su tuz Yapılışı Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir ![]() Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir ![]() Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir ![]() Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir ![]() ![]() ![]() Çökülce (Sakarca) Kızartması Malzemeler 1 kg ![]() 1 su bardagi misir unu 2 yumurta tuz, karabiber 2 kasik tereyag Yapılışı 1-Cokulceler temizlenir ![]() ![]() ![]() 2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir ![]() ![]() 3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir ![]() 4-Tavada yag eritilir ![]() ![]() Çökülce (Sakarca) Muhlama Malzemeler 1 kg ![]() 2 sogan 2 kasik tereyag tuz, karabiber 4 yumurta Yapılışı 1-Cokulceler temizlenir ![]() ![]() 2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur ![]() 3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir ![]() 4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir ![]() ![]() ![]() Muhlama Malzemesi: 1,5 su bardağı rende kaşar peynir 1,5 su bardağı dil peyniri 1 tatlı kaşığı tulum peyniri 2 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı su Hazırlanışı: Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servis edin ![]() Pazı kavurma Malzemesi: 5 bağ taze pazı 6 soğan 1 çay bardağı haşlanmış barbunya tuz Hazırlanışı: Pazıları ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri NelerdirHamsili ekmek Malzemesi: 1 bağ pazı 2 bağ taze soğan 1 bağ taze nane 1 kg hamsi 8 su bardağı mısır unu Yeterince tuz Hazırlanışı: Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laz böreği Malzemesi: 10 yaprak yufka 4 yumurta 8 su bardağı süt 2 paket vanilya 3 su bardağı kıyılmış fındık içi 5 su bardağı tozşeker 2 paket buğday nişastası 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı su Şerbeti için: 10 su bardağı su 10 su bardağı toz şeker 1/2 limon suyu Hazırlanışı: Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laz helvası Malzemesi: 3 kg süt 1 kg şeker 3 paket vanilya 3 yumurta sarısı 300 gr beyaz un 200 gr irmik unu Hazırlanışı: Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|