Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cemaatle, kılıyormuyuz, namaz

Cemaatle Namaz Kılıyormuyuz?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cemaatle Namaz Kılıyormuyuz?




Cemaatle Namaz Kılıyormuyuz?
Hakkında Cemaatle Namaz Kılıyormuyuz?




Cemaatle namaz kılmaya ne kadar uyuyoruz? Bununla ilgili peygamber efendimiz şöyle diyor : Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Münafıklara en ağır gelen namaz yatsı namazıyla sabah namazıdır Eğer bu iki namazdaki hayrın ne olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa onları kılmaya gelirlerdi Nefsimi kudret eliyle tutan Zât'a kasem olsun! Ezan okutup namaza başlamayı, sonra halkın namazını kıldırması için yerime birini bırakmayı, sonra da beraberlerinde odun desteleri olan bir grup erkekle namaza gelmeyenlere gitmeyi ve evlerini üzerlerine yıkmayı düşündüm"
Buharî, Ezân 29, Husûmât 5, Ahkâm 52 ; Müslim, Mesâcid 252, (651 ) ; Muvatta, Salâtu'l-Cemâ' a 3, (1, 129-130) ; Ebu Dâvud, Salât 47, (548, 549); Tirmizî, Salât 162, (217); Nesâî, İmâmet 49, (2, 107)

Şimdi soruyorum Peygamber Efendimiz bunu insanlara acımadığı için mi(haşa)? Yoksa Cemaatle namaz kılmaya ne kadar önem verdiğini göstermek için mi?

Bi de şöyle düşünelim Bedir Savaşı cereyan ediyor düşman üzerinize geliyor Peygamber Efendimiz emir veriyor ordu çarpışmaya başlıyor Yanlız bir kısmı geride kalıyor Onlar cemaat olarak namaza duruyor Düşünün cemaat olarak düşman karşınızda olduğu halde bırakın farzı terk etmeyi sünneti dahi terk etmiyorlar Öndeki çarpışanlar Komutan'ın (SAV) emri ile geriye çekilip onlar cemaat olarak namaza duruyorlar Önceden namaz kılanlar çarpışıyorlar Bu Kur'an-ı Kerim de korku namazı olarak geçer

Gerçekten buna riayet ediyor muyuz? Lütfen Allah(cc) rızası için doğru cevap verelim Bundan sonra da cemaatle namaz kılmaya özen göstermeye çalışalım


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.