Fırında Patlıcanlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patlıcanlı PilavMalzeme - 2 sb pirinç - 3 yk Sana Creme Bonjour- 3 sb et suyu- 1/2 demet dereotu - tuz, karabiber - sosu için: - 3 ad patlıcan- 3 ad domates- 3 diş sarımsak - 1 tk şeker- 1 tk sirke- üzeri için: - 1 sb rendelenmiş kaşar peynir Hazırlanışı 1 Dere otunu ayıklayıp, kıyın![]() 2 Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartın![]() 3 Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın 4 Sarımsakları ayıklayıp kıyın![]() 5 Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ilave edip, az tuz koyduktan sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavurun![]() 6 Daha sonra içine kalan tuzu, karabiberi, kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın![]() 7 Üzerine en son etsuyunu ilave edip karıştırın, kısık ateşte kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin![]() 8 Pilav pişerken, sosu için küçük bir tencereye doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, şekeri ve sirkeyi koyup karıştırın Orta ateşte domatesleri pişinceye kadar kaynatın![]() 9 Sos kıvamına geldikten sonra içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın![]() 10 Demlenen pilavı karıştırıp, ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın Üzerine soslu patlıcanları koyun 11 En son olarak soslu patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin![]() 12 önceden 185 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|