Kremalı Börek Yapılışı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Börek Yapılışı



Kremalı Börek Yapılışı

Resimli Kremalı Börek Tarifi

Malzemeler:

- 5 adet yufka

İçinin Malzemeleri:

- 350 gr az tuzlu beyaz peynir

- 1 demet maydonoz

- 3 yumurtanın akı

- 1 çay bardağı mısırözü yağı

- tuz, karabiber

Harcı İçin:

- 2 çay bardağı süt

- 1 kutu hazır krema (200 ml)

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 çay bardağı mısırözü yağı

- 3 yumurtanın sarısı



Hazırlanışı:

Böreğin içi için beyaz peyniri rendeleyin Yumurta akları, mısırözü yağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın Tepsiyi yağlamadan ilk yufkayı serip kenarlarını dışarı sarkıtın Geri kalan yufkaların ikisini arasına bir şey sürmeden kenarları içeride kalacak şekilde buruşturup tepsiye yerleştirin Üzerine peynirli için tamamını yayın Geri kalan iki yufkayı da buruşturup yine arasına bir şey sürmeden peynirli için üzerine döşeyin En alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatıp bastırın ve böreğinizi dilimleyin Harcı için yumurta sarıları, yoğurt, süt, mısırözü yağı ve kremayı tel çırpıcı ile çırpın ve tamamını böreğin üzerine gezdirip en az 1 saat bekletin180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirip, ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.