![]() |
En Lezzetli Makarna Sosları! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Lezzetli Makarna Sosları!![]() Remulad Remulad sosu yapmak oldukça pratik ![]() ![]() Sos için; 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 3 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı kıyılmış taze soğan 1 yemek kaşığı kıyılmış kapari 3 yemek kaşığı kıyılmış kornişon turşu 1 çay kaşığı hardal Tuz Karabiber Yarım tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırdıktan sonra, buzdolabında yarım saat bekletip servis yapabilirsiniz ![]() Pesto Fesleğen mucizesi makarna ile buluşuyor ![]() ![]() ![]() Sos için; 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı 1 diş soyulmuş sarımsak Yarım su bardağı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (elinizde yoksa eski kaşar da kullanabilirsiniz ) Tercihen, istenilen miktarlarda tuz ve karabiber Yapılışı: Bu sosun hazırlanması için bir blender gerekiyor ![]() ![]() ![]() Kabaklı yeşil sos Bu sosu yaparken mutfak robotu kullanarak malzemeleri püre haline getirmeniz gerekiyor ![]() ![]() Sos için; 2 orta boy kabak 2 büyük taze soğan 2 yeşil biber 2 orta boy domates Bir tutam maydanoz Zeytinyağı Soya sosu Tuz Şeker Yapılışı Taze soğanı ve biraz zeytinyağını robotta püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alfredo Makarna diyince akıllara hemen anavatanı İtalye geliyor tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; 200 mililitre ( 1 su bardağı kadar ) krema Yarım çay bardağı tereyağ 1,5 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ( elinizde yoksa eski kaşar da kullanabilirsiniz ) 1 diş ezilmiş sarımsak Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz Yapılışı: önce tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Arabiatta Sosun adı İtalyanca'daki 'arrabbiato' kelimesinden geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için: 4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş ![]() 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış) 4-5 diş ezilmiş sarmısak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek ![]() 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz 1 dolu yemek kaşığı acı paprika sos ya da acı biber salçası (eğer yoksa normal domates salçası ve damak tadınıza göre acı pul biber ya da isot kullanabilirsiniz ![]() Tuz, bol karabiber 1 çay bardağı parmesan peyniri tozu ya da rendesi (yoksa taze kaşar da olur ama parmesan öneririm ![]() 1,5 çay bardağı su Yapılışı: Sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bolonez soslu spaghetti Sizleri zamanınızı almadan enfes bir tada kavuşturacak olan bolonez soslu spaghetti'ye bayılacaksınız ![]() Sos için; 1 paket spaghetti makarna 1 lt su 1 çay kaşığı tuz (makarna suyu için) 500 gr kıyma 30 gr zeytinyağ 1 orta boy soğan 2 diş sarmısak 2 domates rendesi (şarap kullanmıyonsanız 3 tane kullanın ![]() 30 ml kırmızı şarap (isteğe bağlı) çay kaşığı karabiber çay kaşığı tuz 25 gr nane, fesleğen, kekik, biberiye karışımı İsteğe göre parmesan Yapılışı: Zeytinyağında kuşbaşı kesilmiş soğanı soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|