Deli Severim ßen |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Severim ßen![]() Ölümüne uyanılmış uykularda, bize sarılıp uyumak var şimdilerde ![]() Ey Canı baharım ![]() Sırtlandığım sensizlikle bize kucaklanıp, sabahlara biz uyanmak var şimdilerde ![]() Memleketimsin sen benim ![]() Hangi toprağı karışlasam, sana dolanıyor adımlarım![]() Sen benim, yatağımsın ![]() Hangi yastığa gömülsem, sonum oluyor uykuların![]() Hanımsın sen benim ![]() Hangi kapıyı çalsam, sevdana yakalanıyor yüreğim![]() Dinmek bilmeyen hasretimsin ![]() Uçsuz bucaksız yakarışlarımsın![]() Hangi ölüme boyun büksem, bir dokunuşa yırtılıyor kefenim![]() Sevişemediğim tümcelerimsin ![]() Terinle yıkansam, namusum oluyor titreyişlerim![]() Öyle ağır geliyor ki her cümle, bilmiyorum neden ![]() Canım yanıyor![]() Aşk, bu kadar yakınımdan geçmemişti ![]() Sende sarsıldığım kadar sarsılmadım hiç ![]() Belki de hiç![]() ! Bense, kuşandığım suskunlukta uykular mırıldanıyorum ![]() Her yeni mısrada yeni bir küçük çığlık daha ![]() Her yeni uykuda, bir minik serseri daha![]() Uykularımı sana devşiriyorum daim ederek, sokulduğum teninde arıyorum benliğimi ![]() Tamamlama arzusu![]() ! Zaten yaşım başımdan aşkın, sürükleniyorum uçsuz bucaksız coğrafyana ![]() Oysa tüm benler, sendeki bir kelimeye şahit ![]() oysa sen, benim taptaze gençliğimsin![]() Doyasıya sarılamayışıma yanıyor sınırlarım ![]() Zihnimin en derin yerine sızan asiliğimsin sen ![]() Bedenimin isyanı, dillerimin günahısın![]() ![]() ![]() Her yoruluşumun manası sendendir bundan böyle ![]() Çıramsın yakmaya ![]() Doğumsun yaşlanmaya![]() Bir hayatı iki eden düşüncelerimsin ben senim ![]() İki hayatı bir eden düşlerimsin![]() Tadı damağımda tüm şiirlerin ![]() Gelmişlerin, geçmişlerin![]() Bir tek şimdisi yok yarınımın, bir tek şimdisi sensiz günlerimin ![]() ! Soyutların hepsini soydum gecemden, allar kuşandım gireceğim rüyalara ![]() Şimdiler ![]() Kayıp ama güzel, yitik ama bitişik ![]() Gitmek istemiyorum göğsünden ![]() Kulağımdaki mırıldanışların dinsin istemiyorum![]() Sen ![]() Uçurumumsun benim![]() Ne vakit düşecek olsam, tutunduğum dallarımsın![]() Ölümüne yas ettiğim çocukluğumsun sen ![]() Sesime bezenen türkülerimsin ![]() Hangi martı çığırsa, gözlerimi düşünmeksizin yumduğumsun ![]() Sen benim ![]() İlk gençliğimsin![]() Ne vakit yaşlansam, derinliğiyle güzelleştiğim ![]() Serinliğiyle dirildiğimsin![]() Sana boğuluyor kimsesizliğim ![]() Yoktan var ediyorum dertleri![]() Gün aşımı gibi aşırılıyorum gözlerinden ![]() Hiçe sayıyorum bizsizliği ![]() Sana sonlanıyor iç çekişlerim ![]() İçimden bir hiç çıkıp ta, o bendim diyemiyor sensizliğe![]() Yollarda avareyim ben yine görebiliyor musun ![]() Sağ elimde sigaram ![]() Sol yanımda ağırlığın![]() Boynumda yükün, adımlarım da ayakların![]() Yürüyorum öyle serseri ![]() Öyle itaatkar![]() Son soldan sapmışım ![]() Yol yokuş![]() Yol sapa![]() Mecalim kalır mı sanıyorsun daha ![]() Benim tenim o tren yolunda, "Gitme ![]() " demeye çabalarken kitlendi dudaklarıma ![]() Bilirsin ![]() Deli severim ben ![]() Tıpkı sen gibi doğdum dünyaya ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|