Dost Kalmak... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dost Kalmak...Dost kalalım ne olur? dedi gözlerimin içine bakarak ![]() ![]() Ses çıkaramadım, çünkü boğazıma düğümlenmişti kelimelerim ![]() oturduğumuz banktan kalkıp sahile doğru ilerledi ![]() bakakaldım arkasından![]() ve onu ne kadar çok sevdiğimi düşündüm![]() ama o bana dost kalmamız gerektiğini söylüyordu![]() düşündüm sonra, dost kalabilir miyim diye? "hayır, dost falan olamayız" dersem bir daha göremeyecektim, "peki dost kalalım" dersem bundan sonra yine görme şansım vardı![]() denizi izledi biraz, gün batıyordu, güneşin kızıllığı o kadar güzeldi ki![]() ama yine de içimi aydınlatamıyordu![]() sonra döndü yanıma![]() Çok iyisin ve ben seni kaybetmek istemiyorum! dedi o içimi parçalayacak kadar güzel sesiyle ![]() ben de onu kaybetmek istemiyordum, dost kalmayı kabul edecektim mecburen![]() ne olursa olsun onu görebilmek pahasına içime gömecektim aşkımı![]() İki dost olarak ayrıldık deniz kenarından ![]() sonra birkaç kez aradı beni![]() her telefon çalışında kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyordu![]() önceleri ben telefonu açıp alo deyişimde karşıdan "aşkıııım" diye bir ses duyardım![]() ama artık sıradan, kupkuru bir "alo" duyuyordum sadece![]() Çünkü artık arkadaştık ![]() havadan sudan konuşuyorduk, bana arkadaşlarını anlatıyordu![]() hep konuşmanın arasında "aşkım" diyesim geliyordu ama diyemiyordum![]() ondan bekliyordum hep o lafı, ama sonra sevgili değil, arkadaş olduğumuzu hatırlıyordum![]() insanın kalbi acır mı hiç? evet, benim işte o anda kalbim acıyordu![]() soyut değil, somut, fiziksel bir acı![]() böyle konuştuk birkaç kez![]() sonra bir gün bir cafede buluştuk sohbet etmek için![]() her zamanki gibi yine o aramıştı, dertleşmek istiyordu![]() sıkıntılıymış biraz![]() - Nasılsın? dedim ![]() ![]() - İyi sayılır, kafam karışık biraz ![]() - Neden? baktı yüzüme ![]() - Aşık oluyorum galiba, dedi ![]() ![]() İşte o anda kendimi dünyanın en mutlu kadını sanmıştım ![]() evet, bana yeniden aşık oluyordu![]() "iyi ki kabul etmişim dost kalmayı" diye geçirdim aklımdan![]() işe yaramıştı, yeniden sevmişti beni![]() çocuklar gibi sevinçliydim, yerimde duramıyordum![]() farkında olmadan bir gülümseme yayılmıştı yüzüme![]() ![]() - hayırdır, pek sevindin galiba, dedi gülümseyerek ![]() ![]() - tabi ki sevindim ![]() senin mutluluğun aynı zamanda benim mutluluğum![]() tabii farkettirmemem lazımdı anladığımı, sanki başkasına aşık olduğunu sanmışım gibi davranmalıydım![]() - ee, kim bu şanslı kadın? kafasını önüne eğmesine bir anlam verememiştim ![]() gözlerini benden saklıyordu sanki![]() sonra kaldırdı kafasını, boş gözlerle baktı bana![]() - aslında sana bunu anlatmamam lazım ama beni senden başka dinleyen, anlayan dostum yok! sana içimi dökmek istedim, dedi ![]() bu dostluk muhabbeti iyice canımı sıkmaya başlamıştı artık, ama sabretmeliydim yine de![]() - dinliyorum ![]() - bizim iş yerindekiNalan var ya, işte ondan hoşlanıyorum ![]() ne yapacağımı da bilmiyorum, bana yardım et![]() gözlerim kararmaya başladı![]() yeniden o kalp acısı nüksetti göğsümde![]() anlatılamayacak bir acıydı bu![]() kafamı dışarı çevirdim![]() oturduğumuz cafeden sahil gözüküyordu![]() sahildeki bankta bir çift oturuyordu, birbirlerine sarılmış öylece duruyorlardı![]() sonra iki damla yaş damladı gözlerimden![]() yüzüm ateş gibi yanıyordu, sırtımdan soğuk terler akıyordu![]() gözlerimden yaşlar süzülürken baktım son kez sevdiğimin güzel yüzüne![]() o ise bana boş gözlerle bakıyordu![]() yavaşça kalkıp sahile indim![]() ve ağladım![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|