![]() |
Hz. Yunus’Un Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Yunus’Un DuasıHz ![]() Hakkında Hz ![]() ALLAH Resulü (sallALLAHu aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor: “Kardeşim Zünnûn’un duası: لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ “Senden başka ibadete layık ilâh yoktur; senin şanın yücedir; ben zalimlerden oldum” (Enbiya, 21/87) ayetidir ![]() Sıkıntıya düşmüş her kim bu dua ile dua ederse, mutlaka ALLAH o kimseyi sıkıntıdan kurtarır ![]() (Ahmed, Müsned, c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hz. Yunus’Un Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Yunus’Un DuasıKuran'da, Hz ![]() Şüphesiz Yunus da gönderilmiş(elçi)lerdendi ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın karnında iken pişmanlık duyan Hz ![]() Senden başka ilah yoktur, Sen Yücesin, gerçekten ben zulmedenlerden oldum ![]() Allah ise Hz ![]() Bunun üzerine duasına icabet ettik ve onu üzüntüden kurtardık ![]() ![]() Hz ![]() "Onu yüzbin veya (sayısı) daha da artan (bir topluluk)a (Peygamber olarak) gönderdik ![]() ![]() Daha önceki bölümlerde Allah'ın bir duayı kabul ederken bunu belli sebeplere bağladığını, ancak dilerse sebepsiz de istenilen şeyi gerçekleştirebileceğini ve bunun göklerin ve yerin Rabbi olan Allah için son derece kolay olduğunu söylemiştik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|