![]() |
Duanın Ruh Sağlığı Üzerindeki Tesiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duanın Ruh Sağlığı Üzerindeki TesiriDuanın Ruh Sağlığı Üzerindeki Tesiri Hakkında Duanın Ruh Sağlığı Üzerindeki Tesiri Duanın Ruh Sağlığı Üzerindeki Tesiri Bilhassa ruh hastalıklarında manevi dertler de duanın çok önemli bir tesiri bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() Dua dünyanın çekim kuvveti gibi gerçek bir kudrettir ![]() ![]() Her gün içten gelen bir aşkla dua ederseniz yaşayışınızın bütün bütün değiştiğini sezersiniz ![]() ![]() ![]() F ![]() Duadan geri kalma eğer samimiysen her defasında duanda yeni bir mana olacaktır buda seni iyiliğe yöneltir ![]() Koca Ragıp Paşa’nın sözü de ne güzeldir… ![]() ![]() “Hakikat ehline tevfik rühnema yetişir Bu yolda salika Hızır istemez ![]() ![]() Dua etmeyi öğreten Yüce Rabbimiz Kitabında nasıl dua edileceğini de öğretmiş ve tesir olunacak şekilde ayetlerden duaları da işaret lütfetmiştir Kimsesiz hiç kimse yok Her kimsenin var kimsesi Yalnız kaldım yetiş Ey kimsesizler kimsesi Gandhi daima dua eder ve şöyle söylerdi : “Dua ve ibadet olmasaydı çoktan çıldıracaktım” Allah her derdimize deva verir elhamdülillah ![]() “De ki: Yalvarmanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin?" (Furkan suresi 77 ) “Kullarım sana benden sorarlarsa muhakkak ki ben onlara çok yakınımdır ![]() ![]() “Bana dua ediniz ki kabul edeyim” (Mü’min suresi 60) Evet Allahü Teala dua etmeyi ve istemeyi bizzat emir buyurmuştur ![]() ![]() Her gün beş vakit namaz kıldığımız zaman okuduğumuz Fatiha’da ve her rekat da bunu söylemiyormuyuz ![]() ![]() ![]() ![]() “Rabbimiz (c ![]() ![]() ![]() ![]() “Eğer Allah sana bir zarar dokundurursa onu yine O’ndan başkası giderecek yoktur ![]() “Eğer sana bir hayır dilerse O’nun keremini geri çevirecek hiç bir güç yoktur ![]() “O hayrını kullarından dilediğine eriştirir ![]() “Çünkü o çok bağışlayan pek esirgeyendir ![]() Demek ki her şey yalnızca Allah'tan istenir ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|