Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amaçlı, bilgi, evlilik, hakkında, internette, misiniz, siteler, verir

İnternette Evlilik Amaçlı Siteler Hakkında Bilgi Verir Misiniz?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnternette Evlilik Amaçlı Siteler Hakkında Bilgi Verir Misiniz?

Internette evlilik amaçlı siteler hakkında bilgi verir misiniz?
Hakkında Internette evlilik amaçlı siteler hakkında bilgi verir misiniz?

Soru
Bazi kardeslerimiz internette;islami benimsemis ve yasayan erkek ve bayan kardeslerimizin evlilik niyetiyle tanismalarini saglayacak siteler kurmuslar ve hatta aylik ve yillik belli bir ücrete tabi tutmuslar sorum su : müslümanlarin evlilik niyetiylede olsa bu sitelerde tanismalarinda yani mesajlasmalarinda ve bu usul ile evlenmeleri hususunun dinimizdeki hükmü nedir?

Bu tür sitelerde çok fazla suistimalat oldugu için kesinlikle bu sitelere girmeyi ve karsi cinsle tanismayi tavsiye etmiyoruz Bu tür siteleri yaparak para kazanmaya çalisan kardeslerimize de daha temiz bir kazanç kapisi aramalarini, nefislerin serbestçe kosturuldugu bu sitelerden kazanç saglamaya çalismamalarini tavsiye ediyoruz Insan vicdanina sorsa isabetli bir cevap alacaktir

Bir müslümanin baska Müslüman kardesleriyle ister karsilikli isterse sanal ortamda olsun konusup dertlesmesi bilgi alisverisinde bulunmasi güzel bir seydir Ancak bu ayni cins olanlar içindir Bir erkegin bir kadinla konusmasi ise bazi yönlerden dikkat etmeyi gerektirir

Örnegin ask, sevgi, giybet, yalan ve sehevi hisleri uyandiran seylerden olursa bu kesinlikle dogru degildir Bu konuda kisinin evli veya bekar olmasi fark etmez Evli birinin günahi ise daha fazla olur

Internete giren çogu insan isimleri, yaslari, cinsiyetleri, sosyal statüleri, meslekleri, adresleri ve kisisel özellikleri hakkinda yalan söylemektedir Geçenlerde bir okuyucumdan çok ilginç bir elektronik mektup aldim Internet üzerinden tanistigi bir kizla nisanlanmis Birbirlerini çok seviyorlarmis Bir vesileyle, kizin elektronik posta adresinin sifresini ögrenmis ve—dogru olmayan birsey yapip—onun elektronik posta kutusuna girip kiza gelen bütün mektuplari okumus Nisanlisinin sanal âlemde bir baskasiyla dört senedir evli oldugunu ve sanal kocanin soyadini tasidigini ögrenmis Kendisine “Sen benim ilk askimsin” diyerek yalan söyledigi için nisanlisindan ayrilmak istiyormus, ancak karar vermeden önce bir de bana danismak istemis

Internetin pek çok marifetlerini duymustum, ama ‘sanal âlemde evlilik’ yapildigini ilk defa duyuyordum Bana mektup yazan okuyucum siradan biri degildi, makine mühendisligi son sinifta okuyan bir gençti Nisanlandigi kiz da üniversite ögrencisi idi Eger bu iki genci dinleme ve analiz etme firsati bulabilseydim, büyük bir ihtimalle, karsima çocuklarina yeterli zaman ayirmayan, onlarin sikintilarina ve sevinçlerine ortak olmayan, sevgi ve güven veremeyen, yüksek tahsil yaptirarak görevlerini yerine getirdiklerini zanneden iki aile modeli çikacakti

Açikçasi, çocuklarimizi internetin zararli etkilerinden korumanin yolu da, en sonunda ailede denge ve mutlulugun saglanmasina gelip dayaniyor (Ali Çankirili)
Selam ve dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com