Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılmalı, allahın, başörtüsü, emri, için, okumak

Allah'ın Emri Başörtüsü Okumak İçin Açılmalı Mı?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Allah'ın Emri Başörtüsü Okumak İçin Açılmalı Mı?

Bu devirde biliyoruz ki başörtülü bacılarımız başlarını açmadan okuyamazlar ancak başlarını açacaklar ki okusunlar peki onlar için böyle birşey islamca mümkünmü? başlarını açabilirlermi?

bilmiyorum nedendir ama bazı kesimler okumak için, belli mevkilere gelmek için vs başlarını açabilirler fetvasını almışlar bunu kim nasıl neye dayanarak söylemiş? buna hiç aklım ermiyor nedenmi ermiyor kim islam tarihine baktığımızda hiç böyle birşeyle karşılaşmayacağımızıda görüyoruz ( azimet ve ruhsat olayları bu konuyla aynı değildir bunu ayrıca belirteyim)

bu devirde bence ( bunun bencesi sencesi yoktur aslında, çünkü islam birdir) bacılarımız okuyamaz okumaları için başlarını açmaları gerekiyor çünkü buda hiçdoğru bişey değil bacılarımıza bu nedenledir ki (daha bir çok nedeni var aslında) bacılarımız başlarını açamazlar her ne olursa olsun

eğer tefekkür edersek kardeşlerim, onların istedikleride bu zaten bacılarımıza başlarını açtırmak ki bun da da başırılı oluyorlar ben bacılarımdan şu düşünce üzerinde olmalarını beklerim " onların emri ve onların istedikleri beni etkilememeli ben onların istediklerini değil, Rabbimin istediklerini ve emirlerini yerine getirmekle mükellefim"

bu düşünceden de yola çıkarak, Rabbimiz bize ne demişse amenna demeli ve bu yol üzerinde gayret göstermeliyiz RAbbimizin emirlerini gözardı edecek hiçbir harekette bulanamayız eğer biz bir farziyet üzerindeysek, başka bir farz için bulunduğumuz farziyetten vazgeçemeyiz ya ikisi bir olacak yada bulunduğumuz farziyet üzerinde olacağız bununda önceliklerini hepimiz biliyoruz

bazı kesimler diyor ki;"bacılarımız doktor, avukat, mühendis, öğretmen vs olmalı buna ihtiyacımız var bunun içinde başörtülü bacılarımız başlarını açıp okuyabilirler" fetvasını vermişler neye dayanarak söyleyebiliyorlar hiçbir dayanakları yoktur bence

sistemin istediği şeyde bu zatenbacılarımızın başörtülerini açmaları şöyle bir tarihe bakalım ve düşünelim kardeşlerim Tunus nasıl bir ülkeydi Fransa sömürgesi altında kaldıktan sonra nasıl bir ülke haline geldi hatırlıyorsunuz dimi kardeşlerim ve büyüklerim orada da aynı taktik uygulandı ve malesef oradaki bacılarımızda aynı şu andaki düşünce üzerine bulundular ve ve şu anda Tunus ne halde?

okuduğum bir kitapta bir hadisi şerifte Rasulullah sav şöyle buyuruyor " taviz gebe bir kadına benzer"

hz Peygamberimiz burada ne demek istiyor sizce
demek istediği taviz tavizi doğurur

gerçekten buna canlı şahid oldum kardeşlerim
üniversiteyi ilk sene kazandığımıda başörtülü bacılarım binalar içine ve derslere girerken başlarını açıyolardı, ders aralarında ve binadan çıktılarında hemen başlarını tekrar örtüyolardı ve yüzlerinde ne bir makyaj nede başka birşeye raslıyordum fakat süre ilerledikçe ikinci ve diğer sınıflara geldiğimizde malesef bacılarımız artık ders aralarında ve binadan çıktılarında başlarını örtmüyorlardı sabah ilk derse girerken başlarını açıyorlar taki bütün dersler bitip evlerine dönecekleri zaman başlarını kapatıyorlardı ve malesef bazılarıda makyajla tanışmışlardı ben onların bu halini gördüğümde emin olun o kadar çok üzülüyordum ki hemde çok sistem istediğini yaptırıyor dedim kendi kendime

yukardaki paragrafta belirttiğim gibi sizce taviz tavizi doğurmamış mı? önce başını açarak taviz verdi ( sadece okuyacağım diyerek) sonra okulda bütün gün başı açık gezerek tavizi başka bir tavizi doğurdu

aslında bu konu hakkında daha çok söylecek sözüm var ama söylemiyorum işte ben istemezmiyim doktor bacılarımızın avukat bacılarımızın öğretmen bacılarımızın olmasını hemde çok istiyorum ama başkalarını dinleyerek değil

gerçekten bacılarımızın işi çok zor Rabbim onlara yardım eylesin, Rabbim daim onlarla olsun RAbbim onların ayaklarını islam üzerine sabit kılsın Rabbim onları birer hz Hatice, hz Ayşe, hz Fatıma olmayı nasip eylesin inşAllah

ayrıca kardeşlerim eğer bacılarımız okuyamıyorlarsa suç biz erkeklerde de var ve asıl sorumluluk bizlerin üzerinde ki bence bacılarımızın bu konuda üzerimizde hakkı vardır bizim yapmamız gereken şey en güzel şekilde okumak ve en güzel mevkilere gelmektir eğer bunu en güzel şekilde yaparsak bence bacılarımızın bu sıkıntısınıda

kırıcı olmuşsam hakkınızı helal edin inşAllah

kim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com