|  | Yemeklerin Renk Ve Manzaraları |  | 
|  10-11-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Yemeklerin Renk Ve ManzaralarıYEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI Yemek renklerinin iştah üzerindeki güzel ve hoş tesirlerini kimse inkâr edemez  Yemeklerde birbirinden ayrılmaz üç esas aranmaktadır  Bunlar da renk manzara ve lezzettir  Nar gibi kızartılmış bir etin rengi ve manzarasiyle beraber kalitesi de yüksek olmalıdır  Yoksa renk ve manzaranın ne kıymeti kalır? Ve iyi kalite bir yemeğe de iyi bir renk ve manzara temin edilmezse o da iştiha açmaz ve takdir kazanmaz  Bu sebepten büyük ziyafetlerde ve titiz aile sofralarında elektrik aydınlıklarının masa üzerine getirilecek muhtelif yemeklerin renklerini değiştirdikleri görülmektedir  Meselâ kırmızı ampuller altında mükemmel bir hindi mavi ampuller altında balıklar siyahımtırak renkler alırlar  Demek oluyor ki muhtelif renklerin sofra manzarasını bozdukları sabit olduğundan iştihayı muhafaza için tabiî renkten ayrılmamalıdır  Varılan sonuça göre sofraya sunulacak yemeklerin renkleri güzel olmalıdır  Ayni zamanda yemekleri tabaklara intizamlı ve tertipli bölmelidir ki manzaraları da hoş olsun  Zira altı üstüne gelmiş dolmaların içleri patlamış böreklerin peynirleri dağılmış ve nihayet karma karışık bir yemek iştihayı tamamiyle kapar   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |