Dört Kardeş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dört KardeşBu dünyada 4 kardes varmış Bu kardeşlerin üçü doğru yolu seçmişlernamazını niyazını orucunu tutup Allah için hayırlı işler yapmışlar Diğer 1 kardeşleri işe kendini şaraba vermiş hergün içip günah defterini rekorlar kitabına dogru sokmaya çalısıyormuş Uzun süreler sonra bu 4 kardeş ecellerigelip ölmüşler Kardesler bir arada toplanıp sorguya çekilmişler Dogruyolu seçen kardeslerden ilkine sormuşlar; - Allah için dünyada ne yaptın? cevap vermiş - Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım ![]() Bunun üzerine sorgucu melekler ; - Tamam o zaman sen al bi huri çık yukarı cennete demiş ve sonra dogru yolu seçen 2 kardese gelmis sorgu sırası![]() - Allah için ne yaptın? - Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım diye cevaplamış![]() - Sende al bi huri çık yukarı demişler ve 3 iyi olan kardeşede sormuşlar aynı soruyu oda diğer iyi olan kardeşleri gibi soruyu yanıtlamış Onada aynı şekilde sende al bi huri çık yukarı demişler sonra sıra gelmiş bizim şarapçıya somuşlar-Allah için ne yaptın? Şarapçı ; -Valla ben bişey yapmadım paso şarap içtim karılarla yattım kalktım günah işledim ![]() Bunun üzerine ona: -Sen in aşşagıya cehenneme yanacaksın demişler ![]() Şarapçı: - Ver bi şarap ineyim demiş ![]() Sorgucu melek: -Aşşası meyhanemi ? Şarapçı: -Niye yukarsı kerhane mi ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() al bi huri cık yukarı ! al bi huri cik yukarı !!
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|