|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| açıldığı, gönüllerin, gözyaşı, penceredir, yaradana |
Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir Gözyaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir GözyaşıArada sırada bir gariplik çöküyor üzerime ve hayat anlamsız, yaşamak gayesiz, düşünmek manasız geliyor bana Ve işte böyle anımda, minarelerden insanların gönüllerine akan bir ses; kulak ve kalbimin sesini açtı Bu ses ezandı![]() Doğduğumda kulaklarıma söylenen ilk fısıltı, şimdi beni çağırmaktan ziyade o yöne doğru çekiyor İnsanlar ise grup grup davete icabet etmiş, huzur ve saadet mekânı camilere yönelmişler Ben de Alemlerin Rabbi her şeyin sahibi yüce yaratıcı Allah'a sığındım ve abdest aldım![]() Günahlarımı yıkamaya ellerimden başladım Suyu temizleyici, İslâm'ı nur kılan yüce Allah'a hamdettim![]() Ağzımı yıkarken; Peygamber Efendimizin Kevser Havuzundan bir kase su niyaz ettim ![]() Burnumu yıkarken; nimet ve cennetlerin, güzel kokularından istedim ![]() Yüzümü yıkarken; bazı yüzlerin beyazlanacağı, bazı yüzlerin kararacağı günde yüzümü ak kıl diye Rabbime yalvardım ![]() Sağ kolumu yıkarken; Allah'ım, amel defterimi sağ yanımdan ver, hesabımı kolaylaştır dedim ![]() Sol kolumu yıkarken; amel defterimin sol ve arka tarafımdan verilmekten, şiddetli bir azap ile sorgulanmaktan Yüce Allah'a sığındım ![]() Başımı mesh ederken; O'nun rahmet deryasından rahmet diledim ![]() Boynumu mesh ederken, cehennem ateşinden azat olmayı murat ettim ![]() Ayaklarımı yıkarken; birtakım ayakların kayacağı günde, benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl Allah'ım diye dua ettim ![]() Yüzümü el ve ayaklarımı yıkarken; azalarımın işlediği bütün günahların su damlaları ile birlikte akıp gittiğini hissettim Ve insanların akın ettiği camiye yöneldim![]() Cami bir sığınak; çeşit çeşit dünyevi dertlerden, sıkıntılardan uzakta bir sığınak, bir huzurevi ![]() Cami; İsteklerin, dua ve ibadetlerin yüce yaratıcıya arz edildiği, sunulduğu kutlu mekân ![]() Cami: Müminin yaratılışının idrakine vararak, kulluğunu yerine getirmek için ibadete yöneldiği yer ![]() Cami: Kalplerin arındığı, insanların buluştuğu, halleştiği yer ![]() Gönül evi camii ![]() ![]() Huzur yeri camii![]() ![]() Mutsuzluğa, huzursuzluğa yer yok bu kapıda Burası mağfiret kapısı, umutsuzluğa yer yok bu mekânda![]() Namaza durmak; ellerimin tersi ile dünyayı geride bırakıp, manevi iklimlere dalmak ![]() Ağlamak ![]() ![]() Hislerin şairane terennümü, kalbin temizleyicisi Bu dünya için değil, ebediyete ağlamak Tonlaşan günah yığınlarını hafifletmek, taşlanan kalpleri yumuşatmak, sevgiye muhtaç gönülleri ferahlatmak için ağlamak Allah (c c ) için ağlamak![]() ![]() Rahmani duyguların pınarıdır gözyaşı ![]() ![]() Gönüllerin Yaradan'a açıldığı penceredir gözyaşı![]() ![]() Girdaptan kurtuluş sevincinin işaretidir gözyaşı![]() ![]() Secde ve gözyaşı Hazreti Rasul'ün hatırası![]() Şimdi mutluyum İnanmış, teslim olmuş, müminlerin hali gibi mutluluğum; aydınlığa kavuşmanın sevincini yaşıyor ruhum
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|