Çocuklara Kur'an-İ Kerim Öğretmek |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuklara Kur'an-İ Kerim ÖğretmekÇocuklara Kur'an-ı kerim öğretmek, İslâm dininin bir şiârıdır Böylece günahlarla kirlenmeden, nefsânî duygular yerleşmeden önce, gönüllerine Kur'an-ı kerim'in nuru sirayet etmiş olur Kur'an-ı kerim sevgisiyle ve Kur'an ahlâkıyla ahlâklanarak büyürler ve gelişirler Hazret-i Osman -radiyallahu anh-den rivayete göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyururlar: "Sizin en faziletliniz Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" (Buhârî Tecrîd-i sarîh: 1776) Ashâb-ı kiram -radiyallahu anhüm- Hazerâtı Resulullah Aleyhisselâm'ın tâlimâtına uyarak çocuklarına Kur'an-ı kerim öğretmeye başlamışlar; Kur'an sevgisi ve tilâvetiyle çocuklarını büyütmüşlerdir Sehl bin Muaz -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde de şöyle buyurmuşlardır: "Kim Kur'an'ı okur ve onunla amel ederse, kıyamet gününde Allah onun ana-babasına güneş ışığından daha parlak bir taç giydirir" (Ahmed bin Hanbel) Abdullah bin Abbas -radiyallahu anhümâ- Resulullah Aleyhisselâm'ın sağlığında henüz küçük bir çocukken Kur'an-ı kerim okumaktan büyük bir haz duyar ve onunla iftihar ederdi Der ki: "Ben on yaşımda iken Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- vefat etmişti O zaman ben Kur'an'ı okuyordum" Kur'an-ı kerim okumak her şeyden önce bir zikir ve ibadettir Ecir ve sevabı çok büyüktür Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime'sinde şöyle buyurmaktadır: "Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık sarfedenler asla tükenmeyecek bir kazanç umabilirler" (Fâtır: 29) Bu gibi kimselerin gerek Kur'an-ı kerim okumalarından, gerek namaz ve infaktan maksatları; Allah-u Teâlâ'nın onları Rızâ-i Bârî'sine erdirmesi, onlara ecirlerini bol bol vermesidir Bu gibi kimseler öyle bir ticaret ümit ederler ki, o ticaret elbette zarar getirmez |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|