Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alternatif, çeşitlendirme, hata, stratejileri, turistik, turizm, ürün, örneği

Alternatif Turizm Ve Turistik Ürün Çeşitlendirme Stratejileri Hata Örneği (Turizm)

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alternatif Turizm Ve Turistik Ürün Çeşitlendirme Stratejileri Hata Örneği (Turizm)

1830 Fransız temmuz Devrimi Sırasında Almanya’dan İzlenimler HEINRICH HEINE 1830 Fransız Devrimi’nden çok etkilenen ve coşkuya kapılan Heine 1831’de Paris’e gitti 1834’den itibaren’de Almanya’da yazıları yasaklandı Bu yazıyı 19 Ağustos 1830’da Cuxhafen’de yazmıştı Burası deniz banyosu almaya gelmiş Hamburglular ve karılarıyla kaynıyor Her ülkeden bir sürü kaptan’da uygun rüzgarların çıkmasını bekleyen, yüksek rıhtımda bir oyana bir bu yana gezinip duruyor yada meyhanelerde sert içkiler içip Temmuz’un 13 gününü kutluyor Fransızlara her dilde, çoktandır hakettikleri yaşal’lar çekiliyor, o ketum Britanyalı bile, mücadelenin ateşine kapılmış halkı ferahlatsın diye portakal yükünü doğrudan Paris’e çıkaramadığına hayıflanan geveze Portekizli kadar çok konuşuyor Bana anlatılanlara göre Hamburg’da, Fransızlara neferetin en köklüsünün duyulduğu o Hamburg’da bile Fransa coşkusu hakim Evet, heryerde bütün ülkelerde insanlar bu 3 Temmuz gününün anlamını kolayca kavrayacak ve onları kendi çıkarlarının zaferi olarak kutlayacaklardır Fransızların büyük eylemi en yükseğinden en aşağısına bütün halklara ve bütün zekalara sesleniyorBozkır steplerinde de, Endülüs’ün tepelerinde de yürekler aynı şekilde titreyecek Haberi aldıklarında Napolililerin boğazında makarnalarının, İrlandalıların boğazında ise patateslerin tıkanı verdiğini görür gibi oluyorum Ya Almanya? Bilmiyorum Meşe ormanlarımızı nihayet doğru yolda kullanacak, yani onları dünyanın kurtuluşu için barikatlara yığacakmıyız? Doğanın bize verdiği o büyük duyarlılığı, gücü, cesareti ve tanrının bağışladıklarını nihayet büyük ustanın (Rousseau) sözlerini insan hakları öğretisini kavramak ve gerçekleştirmek için kullanacakmıyız? Marx ve Komünizm Fransa’da ve İngiltere’de neredeyse bir kitle halini almış olan sosyalizm ve komünizm, 1842’de Almanya’da belli bir gelişme eğilimi göstermeydekti Tıpkı kapitalizm gibi sosyalizmin gelişmesinde Almanya’da öteki gelişmiş Avrupa ülkelerine nispetle daha gecikmiş olduğu halde, 1789 sonrası Almanya ütopyacılığa tamamen yabancıkalmamıştı Carl Wilhelm Fröchlich, 1792’de köylülerin ve daha sonraları Franz Heinrich Ziegenhagen, işçilerin yoksulluk ve ezilmişliklerin çaresinin mal ortaklığında bulunacağı kabülüne dayalı ütopyalar geliştirmişlerdi Frichte popüler geleneklerin izini sürdürerek, herkesin eşit ölçüde besleneceği, barınacağı ve giyineceği bir toplumsal duruma imkan verecek akılcı bir devlet idaresi tasarısıyla, bir çeşit devlet sosyalizmine doğru yönelmiş gibiydi Fransa’daki 1830 Devrimi, Ren’in sol kıyısındaki Alman eyaletlerinde paralel ayaklanmalara yol açtığında Georg Büchner ve Ludwig Weidig, yoksul halkın talebleriyle despotluğa karşı siyasal mücadeleyi birleştirme çabalarına girmişler, Büchner’in kaleminden ‘kulübelere barış, saraylara savaş’ sloganı ortaya atılmıştı Fransa’daki 1830 Devrimi’nin ardından, liberalizmle birlikte Fransız sosyalizmide 2 koldan Almanya toprağına aktı Bir yandan Fransa’daki göçmen işçiler Almanya’ya Babeufçü bir Komünizm anlayışını getirirlerken öte yandanda Almanya’daki edebi düşüncenin temsilcileri oldular Almanya’nın modern bir devlet altında birleşmesi amacını güden genç Almanya hareketinin kimi temsilcileri bu akımların kısmi etkisi altında gelişme gösteriyordu 1840’dan sonra Almanya’da özellikle Ren bölgesinde kapitalist gelişme hızlanıp Purusya devleti çerçevesinde burjuvalar ve büyük toprak sahipleri arasındaki çatışmalar sertleşirken toplumsal sorun’da siyasal sorunun yanı sıra kendisini toplumun gündemine dayattı Gerek Alman toprağından yeşerdiği, gerekse Fransa ve İngiltere’den aktarıldığı şekliyle sosyalist ve komünist düşünceler, radikal Alman aydınları arasında giderek artan sayıda yandaşlar bulmaya ve elverişli zeminlerden siyaset sahnesine çıkmaya başlamıştı Eski sol hegelciler çevresi bu tür fikirlere özellikle duyarlı bir ortam oluşturuyorlardı Bur çevre içinde komünizt fikirleri benimseyen bir grup ‘özgürler’ adı altında bir hareket oluşturdu
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com