![]() |
"ABD'li Generaller Ziyarete Geliyor" ... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() "ABD'li Generaller Ziyarete Geliyor" ...Alman devlet televizyonu ARD, terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı olan Kürdistan Özgür Hayat Partisi PJAK'ın kampına girdi ![]() ![]() Programda PJAK'ın Köln'de yaşadığı ve Alman kimliği taşıdığı belirtilen lideri Hacı Ahmedi ile röportaj yapıldı ![]() Ahmedi, "Kampımıza büyük ülkeler yardım ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Alman hükümetinin de kendisinden ve faaliyetlerinden haberdar olduğunun altını çizen Ahmedi, Avrupa ve Türkiye'den kamplarına gelen gençler olduğunu iddia etti ![]() "Biz buralara hükmetmezsek buralara İslam hakim olacak" diyen Ahmedi, örgüt adına Avrupalı bazı politikacılarla bağlantı içinde olduğunu da iddia ediyor ![]() "Ahmedi gözetim altında" Alman istihbarat servisi ise "Ahmedi gözetimimiz altında" diyor ama Ahmedi yaşadığı Köln'den ayrılıp sık sık PJAK kamplarına gidiyor, eğitim veriyor ![]() Kampta bulunan Sertan da Türk kökenli bir Alman vatandaşı ![]() ![]() Programda ayrıca, kampta eğitim gören teröristlerin İran'a gidip, devlet büyüklerine ve generallere suikast düzenleme ve terör eylemi planları içinde olduğu belirtildi ![]() PJAK nedir? Kürdistan Özgür Hayat Partisi PJAK, 11 Eylül saldırıları sonrasında şekillendi ![]() ![]() PJAK, bu dönemde PKK'nın uzantısı olarak İran'da kuruldu ![]() ![]() Örgütün ana üssü, Irak sınırları içinde hala PKK'nın etkin olduğu bölge ![]() ![]() İran, 2003 yılından bu yana PJAK ile çatışmaya giriyor, kamplarını bombalıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|