![]() |
Ahmet Arif Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Arif ŞiirleriADİLOŞ BEBENİN NİNNİSİ Doğdun, Üç gün aç tuttuk Üç gün meme vermedik sana Adiloş Bebem, Hasta düşmeyesin diye, Töremiz böyle diye, Saldır şimdi memeye, Saldır da büyü ![]() ![]() ![]() Bunlar, Engerekler ve çıyanlardır, Bunlar, Aşımıza, ekmeğimize Göz koyanlardır, Tanı bunları, Tanı da büyü ![]() ![]() ![]() Bu, namustur Künyemize kazınmış, Bu da sabır, Ağulardan süzülmüş ![]() Sarıl bunlara Sarıl da büyü ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ahmet Arif Şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Arif ŞiirleriHASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM Seni anlatabilmek seni ![]() İyi çocuklara, kahramanlara ![]() Seni anlatabilmek seni, Namussuza, halden bilmeze, Kahpe yalana ![]() Ard- arda kaç zemheri, Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarda gürül- gürül akan bir dünya ![]() ![]() ![]() Bir ben uyumadım, Kaç leylim bahar, Hasretinden prangalar eskittim ![]() Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yana Bir bu yana ![]() ![]() ![]() Seni bağırabilsem seni, Dipsiz kuyulara ![]() Akan yıldıza ![]() Bir kibrit çöpüne varana ![]() Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne ![]() Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamdan, Bir kadeh, bir cigara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni ![]() ![]() ![]() Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|