![]() |
Nazım'dan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nazım'dan...KIZ ÇOCUĞU Kapıları çalan benim kapıları birer birer ![]() Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler ![]() Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar ![]() Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar ![]() Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu ![]() Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu ![]() Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok ![]() Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk ![]() Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver ![]() Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler ![]() (1956) DÜNYANIN EN TUHAF MAHLUKU Akrep gibisin kardeşim, korkak bir karanlık içindesin akrep gibi ![]() Serçe gibisin kardeşim, serçenin telaşı içindesin ![]() Midye gibisin kardeşim, midye gibi kapalı, rahat ![]() Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim ![]() Bir değil, beş değil, yüz milyonlarlasın maalesef ![]() Koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin hemen ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye ![]() Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani, hani şu derya içre olup deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf ![]() Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende ![]() Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, — demeğe de dilim varmıyor ama — kabahatın çoğu senin, canım kardeşim! 1947 |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|