![]() |
Adını Bilmeden Sevdim .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adını Bilmeden Sevdim ..Adını Bilmeden Sevdim Ben, seni; adını bilmeden sevdim ![]() Ve, ?var?lığınla gülüşünü? Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim ![]() Ve, ?yar?lığa süzülüşünü ![]() Ben seni, sesini duymadan sevdim? Ve duymadan nefesini ![]() Ben seni adını bilmeden sevdim? Ama; sevdim! ![]() ![]() Üşüyüşünü sevdim? Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; ?Gel, ısıt? deyişini! ![]() ![]() Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi? Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim? Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim ![]() Bir de; ?Gel, ışıt? deyişini! ![]() ![]() Ben seni, adını bilmeden sevdim ![]() İhtiyacım? Cevabım? İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam? Gökkuşağım, ışığım? Kuşkanadım, pembe rüyam, çiğ tanem? Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem? ?Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim? Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim ![]() Ben seni, sesini duymadan sevdim ![]() Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni? ?seni sevdim ![]() Seni sevdim ![]() İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle? Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım ![]() ?Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına? Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk? ![]() ![]() Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim! ![]() ![]() Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden? Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden? ?seni bilmeden sevdim ![]() Seni, ?bilmeden? sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler? Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve ben; seni adını bilmeden sevdim Muammer ERKUL |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|