Tahıl Ürünleri

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahıl Ürünleri



Buğday: Filizlenme ve büyüme döneminde yağış, olgunlaşma döneminde kuraklık ister En fazla buğday İç Anadolu bölgesinde yetişir

Arpa: Buğdaya göre daha dayanıklı olduğundan soğuk ve yüksek yerlerde üretimi yapılır Hayvan yemi ve içki yapımında kullanılır

Mısır: Buğday ve arpaya göre daha fazla su ve sıcaklık ister Asıl yetişme ortamı Karadeniz’in kıyı kesimidir Fakat sılama koşullarının gelişmemesiyle üretiminde ilk sırayı Akdeniz Bölgesi almaktadır

Pirinç(Çeltik): Türkiye’de akarsu boylarında suyla doldurulmuş tarlalarda yapılmaktadır Bu uygulama çeltik tarlalarında sivrisineğin üremesine ve sıtma hastalığına yol açtığından yerleşim merkezleri çevresinde üretimi yasaklanmıştırOrta Karadeniz ve Marmara’da yetişir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.