![]() |
Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri.Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz ![]() ![]() Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir ![]() ![]() Gençliği yetiştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir ![]() Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum ![]() Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik ![]() Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz ![]() ![]() Gençlerimiz ve aydınlarımız ne için yürüdüklerini ve ne yapacaklarını öncelikle kendi düşüncelerinde iyice kararlaştırılmalı, onları halk tarafından iyice benimsenip kabul edilebilir bir hâle getirmeli, onları ancak ondan sonra ortaya atmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz ![]() ![]() Arkadaşlar, Gençliğe bakın, Türk millî bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin ![]() Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum ![]() Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır ![]() Biz her şeyi gençliğe bırakacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelecek için hazırlanan vatan evlâtlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakârlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim ![]() Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor ![]() ![]() Sizin gibi gençlere malik bulundukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeği başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum ![]() Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri 18 Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|