Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri.

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri.

Gençler,
Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız

Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz

Gençliği yetiştiriniz Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir

Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir

Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum

Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik

Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır

Gençlerimiz ve aydınlarımız ne için yürüdüklerini ve ne yapacaklarını öncelikle kendi düşüncelerinde iyice kararlaştırılmalı, onları halk tarafından iyice benimsenip kabul edilebilir bir hâle getirmeli, onları ancak ondan sonra ortaya atmalıdır Ben çok ümitliyim ki, gençlerimiz bunu yapacak derecede yetişkindir Biliyorum ki ihtiyarlarımız gibi gençlerimizin de tecrübeleri vardır Zira milletimizin yakın senelere ait gördüğü acı dersler, yakın yılların en yoğun olaylar ile dolu oluşu, devrimizin gençlerini eski devirlerin ihtiyarları kadar ve belik onlardan fazla olayın şahidi, dolaysıyla gençliğimizi ihtiyarlar kadar tecrübe sahibi yaptı Herhangi bir gencimiz yaşadığı devrin belki üç katı oranında olaya şahit olduğu için her gencimiz üç misli yaş sahibi sayılabilir, onları da ihtiyarlar gibi tecrübeli kabul edebiliriz Gençliğimizin sahip oldukları bu tecrübelerden istifade ederek çalışkan, memlekete faydalı ve büyük imanla donatılmış olarak vazifelerini hakkıyla yerine getireceklerine eminim

Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir

Arkadaşlar, Gençliğe bakın, Türk millî bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin

Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum

Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır

Biz her şeyi gençliğe bırakacağız Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır Bütün ümidim gençliktedir

Gelecek için hazırlanan vatan evlâtlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakârlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim

Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ( Türkiye Cumhuriyeti Devleti ) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak

Sizin gibi gençlere malik bulundukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeği başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum

Atatürk'ün Gençlik İle İlgili Sözleri 18
Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! Bu belli Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com