Atatürk'ün İngiliz Krali İcin Verdigi Ziyafet Ve Atatük'ün Zekasi. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk'ün İngiliz Krali İcin Verdigi Ziyafet Ve Atatük'ün Zekasi.Ingiliz Krali VIII Edward Istanbul'a Ataturk'u ziyarete geldigi zaman, Ataturk kendisine bir aksam ziyafeti vermisti Ziyafetten once:“Bana Ingiltere sarayinda verilen ziyafetler ne sekilde olur, onu bilen birisini yahut bir asci bulunuz ” dediVe nihayet bu sofra merasimini bilen bir zattan ogrenerek sofrayi o sekilde duzene koydular ![]() ![]() Aksam kral sofraya oturunca kendisini kral sarayinda zannederek memnun oldu Ataturk'e donerek:“Sizi tebrik eder ve tesekkur ederim Kendimi Ingiltere'de zannettim ” diyerek memnuniyetini bildirdi![]() Sofraya hep Turk garsonlar hizmet etmekte idi Bunlardan bir tanesi heyecanlanarak, elindeki buyuk bir tabakla birdenbire yere yuvarlandi Yemekler de halilara dagildi Misafirler utanclarindan kipkirmizi kesildiler Fakat Ataturk kral'a egilerek:“Bu millete her seyi ogrettim, fakat usakligi ogretemedim!” dedi Butun sofradakiler Ataturk'un zekasina hayran oldular Ataturk garsona da “Vazifene devam et” emrini verdi
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|