Sarımsağın Dondurması Da Yapıldı |
10-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsağın Dondurması Da YapıldıKastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsaklı dondurma yapıldı Sarımsaklı dondurmanın ağızda koku yapmadığı da öne sürüldü Pastane sahibi Bekir Çakaloğlu, yörede yetişen ürünlerin tanıtılmasıyla ilgili eksikliği fark ettiğini söyledi Çakaloğlu, “Nasıl hamsinin pilavı, çorbası, yemeği gibi ürünler sunulabiliyorsa, ilçemizin en büyük gelir kaynağı olan sarımsağı da daha cazip hale getirip, üreticiye katmadeğer sağlamak amacıyla Sarımsaklı dondurmayı piyasaya sunduk Bu ürün kısa sürede halkın beğenisini kazandı Özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar sarımsaklı dondurmaya büyük ilgi gösteriyor” dedi Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağını dondurma lezzetiyle sunan Çakaloğlu, “Bu kararı vermemde yıllardır yanımda çalışan Nail Usta'nın sarımsak üretici olması etkili oldu Hafif sarımsak tadı bulunan bu dondurma ağızda kesinlikle koku yapmıyor Tüm Taşköprülüler olarak geleneklerimize, göreneklerimize, örf ve adetlerimizle birlikte Taşköprü Sarımsağımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu hürriyet |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|