Klasik Metodların Çıkmazı

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Klasik Metodların Çıkmazı



Şişmanlık tedavisinde klasik metotlar beklenen sonucu vermedi Konu ile ilgili hekimlerden Stunkard daha 1959 yılında “Şişmanların çoğu tedaviyi kabul etmez Edenlerin çoğu kilo vermez Verenlerin çoğu da tekrar geri alır” derken bu gerçeği dile getirmiştir
Şeker
Rafine şeker üretimi 17 yy’da başladı Pancar ve şeker kamışından şeker üretimi ise 18 yy’da başlıadı ve o gün bugündür, tadıyla ve yapılan leziz yiyeceklerle insanları büyülemeye devam ediyor Dünyada beyaz şeker üretimi ve kullanımı arttıkça şişmanlık ve şeker hastalığı da artıyor
Şeker bombası patates
16 yy’da domuzların beslenmesi ve yağ tulumu haline gelmesi için üretilen patates bugün sofralarımızın vazgeçilmez gıdası Patatesin glîsemik endeksi beyaz şekere yakın, mineral ve vitamin açısından besin değeri oldukça düşük Kabuğunun soyulması ve özel pişirilme teknikleri ile adeta bir şeker bombası haline gelen patates, şişmanlığın bu kadar yaygınlaşmasından baş sorumlulardan biridir
İşlenmiş (rafine) buğday
Geçmişte insanlar buğdayı doğadan yetiştiği şekille tüketirlerdi Lezzetli, vitamin, mineral ve eser elementler bakımından oldukça zengin olan esmer ekmek bolca tüketilirdi
Bugün buğday rafineri işlemine tâbi tutularak en değerli kısımları olan kabuğu ve kepeğinden ayrılıyor Esmer ve kepekli haliyle kan şekerini fazla yükseltmeyen buğday işlendikten sonra âdeta beyaz bir zehir haline geliyor Bolca tüketilen makarna, pizza, sandviç, pasta gibi ürünler beyaz undan yapılıyor Bunları bol ve keyifle tüketerek şişmanlıyoruz Fast food ve hamburger türü hızlı ve ayak üstü beslenmede bolca beyaz un kullanılıyor Batı ülkelerinde bu tarz beslenme şişmanlığın en önemli sebebi Hamburger kültürüne tepkiler her geçen gün artıyor

Önemli bir gıda grubu olan meyveler vitamin, mineral ve şeker bakımından oldukça zengindir Gıda değeri açısından et, süt ve yumurtadan sonra gelir Görünüş ve renk açısından da iştah açı*cıdırlar Ayrıca, bol selüloz ihtiva ederler Selülozun tamamı mide ve bağırsaklarda sindirilemez Kalın bağırsakta büyük yer tutarak kabızlığa engel olur Meyveler çeşitli tatlıların, pastaların ve reçellerin yapımında önemlidir Taze ve saf meyve sulan bol vitamin içerdikleri için çok faydalıdır Ülkemiz meyve açısından çok zengindir Bu sebeple de halkımız arasında büyük vitamin eksikliklerine bağlı hastalıklar yaygın de*ğildir
Meyveler susuzluğu giderir ve idrar söktürücüdürler Yine içerdikleri su, vitamin ve mineraller ile ciltte tonik etkisi ortaya çıkar
Meyveler ihtiva ettikleri lif sebebiyle organizmayı temizler, toksinler*den (zehirli maddeler) arındırırlar Özellikle bağışıklık sisteminin güçlen*mesinde önemli rolleri vardır
Meyvelerdeki (muz, şekerpancarı, mısır, üzüm haricindeki) şeker frük-tozdur Meyve şekeri de denilen früktozun kolay özümsenebilir olması yanında, kan şekerini yavaş ve zamanla yükseltmesi de diyet için avantaj*dır Bedenimizin bu şekilde şeker ihtiyacını giderir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.