|
|
Konu Araçları |
ailenizin, aylık, gelirlerinin, giderlerinin, hesaplama |
Ailenizin Aylık Gelirlerinin Ve Giderlerinin Hesaplama |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailenizin Aylık Gelirlerinin Ve Giderlerinin HesaplamaKONUSU:Aile Bütçeniz/Ailenizin aylık gelirlerinin ve giderlerinin hesaplanarak,giderlerin Ailenizin aylık gelirlerinin ve giderlerinin hesaplama toplam giderler içindeki paylarının yüzde olarak hesaplanmasıBunun daire,çizgi ve sütun grafiği şeklinde çizilmesi performans ödevime yardım edermisiniz |
Ailenizin Aylık Gelirlerinin Ve Giderlerinin Hesaplama |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailenizin Aylık Gelirlerinin Ve Giderlerinin HesaplamaAlıntı: kayıtlı´isimli üyeden Alıntı KONUSU:Aile Bütçeniz/Ailenizin aylık gelirlerinin ve giderlerinin hesaplanarak,giderlerin toplam giderler içindeki paylarının yüzde olarak hesaplanmasıBunun daire,çizgi ve sütun grafiği şeklinde çizilmesi performans ödevime yardım edermisiniz Ailenizin gelir ve giderleri duruma göre değişmektedir bunları bilmediğimiz için aşşağıda hem ingilizce hem de türkçe bir örnek var bundan yararlanarak siz de bir çizelge üzerinde gösterebilirsiniz [img]images/smilies/maxiiismile (11)gif[/img] Herkesin kendine göre bir geliri ve ona uygun gideri bulunmaktadır Kimi ailelerin gelirleri yüksek olmakta, bu da gider hesabı yapmalarına pek gerek duymamalarına neden olmaktadır Ancak biz bu konu başlığı altında gelir ve gider hesabı yapan bir aile içindeki diyalogları ve İngilizce karşılıklarını inceleyeceğiz Mother: Derya, we will cast accounts today Can you bring a pen and a paper? Derya, bugün hesap yapacağız Bir kalem ve kağıt getirebilir misin? Derya: Here you are mum Buyur anne Mother: Let’s figure out our monthly income first Önce aylık gelirimizi hesaplayalım Derya: Okay mum My salary is 1000 TL, write it down Tamam anne Benim maaşım 1000 TL, bunu yaz Mother: Alrgiht The pension of your father is 800 TL Do we have another income? Tamam Babanın emekli maaşı 800 TL Başka gelirimiz var mı? Derya: No, mum That is all Hayır anne Hepsi bu kadar Mother: Okay then Our monthly income is 1800 TL Let’s figure out the monthly outgoings Tamam o zaman Aylık gelirimiz 1800 TL Şimdi aylık giderimizi hesaplayalım Derya: Hopefully the home is not rental Çok şükür ki ev kira değil Mother: We spend 300 TL for market shopping including butcher too Our water, electric, telephone and internet bills makes 200 TL Kasap dahil olmak üzere 300 TL markete harcıyoruz Su, elektrik, telefon ve internet faturalarımız 200 TL yapıyor Derya: Add my brothers course fee as 250 TL too mum Abimin kurs ücreti 250 TL’yi de ekle anne Mother: Okay, I add it too What else do we pay? Ah, the instalment of the dish washer It is 200 TL Tamam, onu da ekliyorum Başka ne ödüyoruz? Ah, bulaşık makinesinin taksidi O da 200 TL Derya: My and my brother’s pocket money It makes 400 TL Benim ve abimin harçlığı O da 400 TL Mother: Okay, 400 TL pocket money I am wiriting 300 TL cost of petrol for the car Tamam 400 TL harçlık Araba için 300 TL benzin masrafını da yazıyorum Derya: So it makes 1650 TL in total O zaman toplamda 1650 TL yapıyor Mother: Good We will get on well this month İyi Bu ay iyi geçineceğiz Alıştırma: Aşağıdaki ifadelerden Türkçe olanları İngilizce, İngilizce olanları Türkçe olarak siz tamamlayınız Türkçe İngilizce Father Bu ayki giderlerimizi hesaplayalım …………………… Mother ………………………… The rent allowance is 500 TL Father Diğer masraflar toplamda ne kadar? …………………… Mother ………………………… Approximately 700 TL |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|