Nedim' Den Bir Gazel - Nedim' Den Çok Güzel Bir Gazel |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nedim' Den Bir Gazel - Nedim' Den Çok Güzel Bir GazelNedim' den Bir Gazel - Nedim' den Çok Güzel Bir Gazel Nedim' den Bir Gazel - Nedim' den Çok Güzel Bir Gazel NEDİM' DEN BİR GAZEL Mest-i nâzım kim büyüttü böyle bîpervâ seni Kim yetiştirdi bu gûne servden bâlâ seni Bûydan hoş rengten pâkizedir nâzik tenin Beslemiş koynunda gûyâ kim gül-i ra'nâ seni Güllü dibâ giydin ammâ korkarım nâzâr eder Nâzenînim sâye-i hâr-i gül-i dibâ seni Bir elinde gül bir elde câm geldin sâkiyâ Kangisin alsam gülü yahut ki câmı ya seni Sandım olmuş ceste bir fevvâre-i âb-ı hayât Böyle gösterdi bana ol kadd-i müstesnâ seni Ben dedikçe böyle kim kıldı Nedîm'i nâtüvân Gösterir engüşt ile meclisteki miNâ seni Manâsı : " Ey benim Naz Sarhoşu Olan Sevgilim ! Seni kim böyle kayıtsız büyüttü; kim böyle selviden yüksek yetiştirdi ? Gül-ü rana seni koynunda beslemiş gibi, nazik tenin kokudan güzel, renkten temiz ve lekesizdir Nazlım ! Güllü elbise giydin ama, korkarım ki diba gülü dikeninin gölgesi seni incitir Ey Saki ! Bir elinde gül, bir elinde kadeh tutarak geldinAcaba hangisini alsam ? Gülü mü, kadehi mi, yoksa seni mi ? O eşsiz boynu görünce bir ab-ı hayat fıskiyesi sıçramış sandım Ben : "Nedimi böyle mecalsiz bırakan kimdir ?" dedikçe , meclisteki şarap şişesi parmakla seni gösterir" |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|