Bu Gıdalar Her Derde Deva

Eski 05-24-2007   #1
angelesdream

Bu Gıdalar Her Derde Deva



Tahıl, sebze ve meyvelerde bulunan maddeler ve vitaminler, depresyondan tansiyona kadar birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor

Sağlık Vakfı tarafından hazırlanan "Hangi Hastalığa hangi yiyecek?" konulu çalışmada, doğadaki tahıl, meyve ve sebzelerin hastalıklara karşı doğal yolla mücadelede etkin rol oynadığı vurgulanıyor

Çalışmada, Urfa’nın acılı pul biberinin cilde iyi geldiği, meyveler arasında elmanın da ilaçlarda aspirinin karşılığı konumunda olduğu belirtiliyor

GRİP VE DEPRESYON

Özellikle havaların soğumasıyla birlikte insanların sıklıkla karılaştıkları grip hastalığına karşı, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde satsuma etkili rol oynarken, mideyi düzene sokan tarçın ve sindirim sistemini düzenleyerek, mide ağrılarını gideren hardal gribe karşı etkili oluyor

Günümüzde büyük sorun haline gelen depresyona karşı ise vücudun kolesterol oranını ayarlayan ve tende sürekli hücre yenilemesine neden olan avokado tüketilmesi öneriliyor

Depresyona karşı ayrıca, beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olan çikolata, içerdiği A, B12 ve C vitaminleriyle istiridye ve beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlayan patates tüketimi önemli rol oynuyor

KALP SORUNLARI VE KANSER

Kalp rahatsızlıklarının giderilmesinde ise B vitamini ve protein deposu olan bezelye, önemli bir yere sahip

Kepekli ekmek bağırsak kanseri için faydalı olurken, çok kiraz yenmesi gut hastalığına yakalanma riskini düşürüyor Günde 20 kiraz yemek, 1 aspirin etkisi yapıyor

Kalp için ayrıca elma, mısır gevreği, salatalık, yumurta, sarımsak, humus, kavun, süt, şeftali, pirinç, tuz, çay, ton balığı, hindi eti ve karpuz da faydalı yiyecekler arasında

Son yıllarda insanlığı tehdit eden en önemli hastalıkların başında gelen kansere karşı ise antioksidan olan betakaroten açısından zengin kayısı etkili olurken, arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar da kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırmakta

Kansere karşı fasulye, pancar, lahana, havuç, nohut, incir, sarımsak, fındık, mercimek, zeytinyağı, soğan, şeftali, pirinç, çilek ve domates gibi yiyecekleri tüketmek de etkili oluyor

DİĞER HASTALIKLARA KARŞI TÜKETİLMESİ GEREKENLER

Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde etkilidir

Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser

Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin bile sindirimine yardımcı olur

Meyan kökü: Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür

Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Uzmanlar tarafından gün boyunca 6 ile 11 dilim ekmek yenmesi tavsiye ediliyor

Yoğurt veya beyaz peynir: Diş sağlığı için kalsiyum deposu olan bu iki yiyecek tercih edilmelidir

Muz: Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar

Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler

Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir

Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle vücuda direnç kazandırır

Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar

Çikolatalı puding: Vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri çikolatalı pudingle alır

Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar

Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar

Üzüm: İçerdiği "elajik asit" sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı koruma görevi yapar

Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır

Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder

Hurma: Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir

Pancar: Böbrekleri çalıştırır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler

Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar Böbrekleri rahatlatır

Mercimek: Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir

Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir

Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır İçerdiği selenyum minerali, tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir

Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Soğan ayrıca, kemik erimesine de iyi gelir

Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-29-2007   #2
Gözyaşı
Varsayılan


Güzel bilgiler için sağol
__________________
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.