|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
–, atatürk’ün, cumhuriyet, dönemi, reformu, üniversite |
![]() |
Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu – Atatürk’Ün Üniversite Reformu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu – Atatürk’Ün Üniversite ReformuCumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu – Atatürk’ün Üniversite Reformu Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu – Atatürk’ün Üniversite Reformu Üniversite Reformunun Yapılması – 1933 - Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu – Atatürk’ün Üniversite Reformu Darülfünundan üniversiteye, Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu, Atatürk’ün Üniversite Reformu, Atatürk’ün direktifleri, İstanbul Üniversitesi Cumhuriyetin ilanından sonra eğitim alanında önemli gelişmeler kaydedilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk’ün direktifleri ile İstanbul Darülfünunu kapatılarak yerine İstanbul Üniversitesi kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Atatürk devrimlerini benimseyen yeni kuşaklar yetiştirmek ve çağdaş uygarlık düzeyine yükselmek için üst düzeyde insan gücü yetiştirmek, - Üniversiteyi köhne düşünce ve inançlardan ayırmak, - Darülfünuna göre daha etkin bir işleyiş ve bilimsel çalışma sağlamak, daha yeterli bir araştırma ve öğretim ortamı yaratmak, daha etkili bir denetleme getirmek olarak belirlenmiştir ![]() İstanbul Üniversitesi’nin Günümüzde Amaçları 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Kaynak: Açık Oğretim Okulları İçin T ![]() ![]() Darülfünundan üniversiteye, Cumhuriyet Dönemi Üniversite Reformu, Atatürk’ün Üniversite Reformu, Atatürk’ün direktifleri, İstanbul Üniversitesi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|