Arzu Yasası

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arzu Yasası

Arzu Yasası

Arzu Yasası, Andrej Blatnik’in, Deri Değişimi’nden 10 yıl sonra bir araya getirdiği, Pupa Yayınları’ndan çıkan ikinci öykü kitabı Dünya öykücülüğünde 90’larda yaşanan değişimi izlemeyi mümkün kılan bu iki yapıttan Arzu Yasası, modern karşıtlıklara modernitenin ötesine geçen çözümler getiriyor Erkeğe karşılık kadın, müziğe karşılık yazın, tekile karşılık çoğul Konuşmanın imkânsız olduğu edebiyat sonrası bir dünyada, eyleyen özne olarak öykü kişisinin yerini, konuşan özne olarak öykü kişisinin alışına, Arzu Yasası’nda şahit olabilirsiniz

“Ama,” deyip susuyor ufaklık
“Ama ne?”
“Yok bir şey” Konuşmaya çekindiğini, yere, terliklerine baktığını, tekrar televizyon programını sormak için fırsat kolladığını hissediyorum

“Haydi, söyle,” diyorum “Cesaretlendirmeliyim, ne düşündüğünü rahatlıkla söyleyebilmelisin, nasıl olsa haklısındır, ayrıca haklı olmamak da normaldir, demeliyim,” diye düşünüyorum

“Ama Godzilla kötülük yaptı Bir sürü insanı ezdi Hepsini öldürdü
“Ah,” diyorum Demek ki öyle
“Ah, ne?” diyor “Godzilla kötü kalpli, o kadar

“Kötü kalpli olabilir ama” Bu işin içinden çıkamayacağımın farkındayım İzafiyet teorisinden yola çıkarak dünyanın işleyişini anlatmam mümkün değil Gel de ona, kedinin kuyruğunu çekmemesi, ortalığı dağıtmaması, organik ve inorganik çöpleri ayrı ayrı torbalara atması gerektiği halde, insanları ezse de bu yaptığının Godzilla’nın yanına kâr kalacağını anlat

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
7,30 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com