Türkiye’de Çizgi Roman

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkiye’de Çizgi Roman



Türkiye’de Çizgi Roman

Çizgi romanın sanatsal varlığı artık yüz yılı aşmış bir tarihe sahip

Çoğu Batı ülkesinde çizgi romanın sanat olarak kendine özgülüğütartışılmıyor bile, ama ülkemizde bu sanat kolu ucuz, okunupatılan, “yoz” ürünlerin kaynağı, az okumanın göstergelerinden birisayılıyor Okullarda, evlerde çizgi roman okuyanların kulaklarınınçekildiği, çizgi romanların yasak sayıldığı ve açıkça ayıplandığı birçocukluğu hemen hepimiz az ya da çok yaşadık Oysa çizgi roman,bütün sevimliliği ve kendine özgü mizahıyla hiç de saldırgan olmayansayısız özellikler ve örnekler içeriyor Bu haksız eleştirilere “hep”muhatap kalmış çocuklardan biri olan Levent Cantek, bu kitapta,popüler kültürün en önemli ifade araçlarından birinin hikâyesinianlatıyor Türkiye’de 1930’lar da Baytekin’le (Flash Gordon) başlayançizgi roman serüvenini yerliyabancı birçok çizer ve kahramanınüzerinden anlatarak, günümüz mizah dergilerine kadar getiriyor

Çizgi romanın popülerliğinin, kitlelere ulaşabilme avantajlarınınnedenlerini, toplumsal değişmelerin onu nasıl etkilediğini, kahramanolgusunun, iyilerle kötülerin mücadele ettiği o yapay evrenin oluşumunu ve gündelik hayatla içiçe geçmişliğini bulabileceksiniz bukitapta Fakat o esnada smack!


Ürünün Resimleri:








Piyasa Fiyatı - 09092012
20,60 TL

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.