Anılarla Mustafa Kemal Atatürk

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu az sayfalı kitabı hazırlayabilmek için 100''e yakın anı kitabı okumak, birçok gazete ve dergi incelemek zorunda kaldım Çünkü, alacağım her anı, Mustafa Kemal Atatürk''ün gerçek kişiliğinden ipuçları versin istiyordum Böyle anı bulmak kolay olmadı Sayın Mahmut Esat Bozkurt''un anılarında vurguladığı gibi:

"O, çok büyüktü Biz faniler ona erişemezdik Bizim onda bütün gördüğümüz, lüzumsuz pek ufak ayrıntılardı"

() Bu anıların bir kısmını, taşıdıkları anlamı, anlatmak iste¬diklerini zedelemeden, yeni baştan yazmam gerekti

Kitaptaki üslup bütünlüğünden de anlaşılacağı gibi, yer betim¬lemeleri, yüz ve ses ifadelerinin anlatımı bana aittir

"Olağanüstü Bir Gündü" ve Lâtife Hanımefendiyle yapılmış telefon görüşmesinin ve kimi anılarla ilintili görüşlerin bana ait olduğunu, yazarken belirtmiş olduğumu sanıyorum

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,33 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com